• TV-Gids

Le meraviglie

drama

TV-Tip

Veel meisjes zijn op viertienjarige leeftijd druk de wereld aan het ontdekken, maar vader Wolfgang schermt zijn ouderwetse imkergezin angstvallig af van de boze buitenwereld en de strenge Italiaanse overheid. Oudste dochter Gelsomina gooit roet in het eten als er een reclamespot in de buurt wordt opgenomen.

Het einde van de zomer, op het platteland in Umbrië. De veertienjarige Gelsomina woont samen met haar ouders en drie jongere zussen in een vervallen boerderij waar ze honing produceren. De meisjes groeien op in de marge van de maatschappij, bewust van de buitenwereld afgeschermd door hun vader die voorstander is van een leven dat in harmonie is met de natuur en de dieren. Gelsomina’s kleine microkosmos wordt echter verstoord door de komst van Martin, een jonge Duitse misdadiger die een ontwenningskuur volgt en door de opnames van de show Village Wonders, die streekproducten in de kijker wil zetten.

Recensie ★★★★★

Op het Italiaanse platteland woont een echtpaar met hun jonge dochters, die honing produceren voor een schamel inkomen. Vader Louwyck gelooft in de natuur, maar zijn oudste dochter Lungu wordt nieuwsgierig naar wat er verder nog in de wereld te vinden is als de mooie tv-presentatrice Bellucci opduikt. Regisseuse Rohrwacher, de zus van de actrice die de moeder van het gezin speelt, won met deze film de Grand Prix op het festival van Cannes en het is wel te zien waarom. Ze weet een mooie balans te houden tussen de aantrekkingskracht van het ouderwetse en van het moderne leven. Een heel sfeervolle film, die zijn eigen weg en regels volgt met het gewenste resultaat.

Regie
  • Alice Rohrwacher
Acteurs
  • Alba Rohrwacher
  • Maria Alexandra Lungu
  • Sam Louwyck
  • Monica Bellucci
Info
  • I