• TV-Gids

Food CIA

Kate Quilton is naar Japan afgereisd voor tofoe: hoe tover je groene sojabonen toch om tot zulk romig wit spul, vraagt ze zich af. Ze krijgt te horen dat er twee verschillende types tofoe zijn, elk met hun eigen speciale ingrediënt: het ene uit zee, het andere van diep onder de grond... Jimmy Dohertywil weten wat er klopt van de berichten dat kant-en-klaarmaaltijden in de supermarkt tegenwoordig bijna twee keer zo groot zijn als in de jaren vijftig. Eerst bekijkt hij de kant-en-klaarmaaltijden uit zijn kindertijd, in een van de eigenaardigste musea in Groot-Brittannië. Daarna neemt hij de proef op de som met een aantal jive-dansers: gaan we misschien meer eten naarmate onze borden groter zijn? En Matt Tebbuttproeft in Wales van een nieuw soort melk die minder spijsverteringsklachten moet geven. Om die melk te produceren moeten koeien kunstmatig geïnsemineerd worden. Heeft Matt soms zin om daar een handje bij te helpen?

Info
  • GB