Reizen Waes

Tom Waes is nog steeds in Oekraïne. Hij heeft Tsjernobyl overleefd en trekt dit keer naar het oorlogsgebied in het oosten van het land. Daar staan het Oekraïense leger en Russisch gezinde separatisten tegenover elkaar aan de frontlijn. Ondanks een wapenstilstand wordt er nog elke dag heen en weer geschoten.

Om 20:25 uur op NPO 3.

Nederland verhuist

Dat Marjolein gek is op jenever is duidelijk: ze drinkt het, spaart flessen én is directeur van het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam. Wat een geluk dat ze met haar man Björn gaat verhuizen naar een voormalige jeneverdistilleerderij in Delft. Björn op zijn beurt verzamelt stenen, boeken en beelden. Er is dus meer dan een boedelbak nodig om de inboedel naar Delft te vervoeren.

Om 22:30 uur op NPO 1

Splinter in de politiek

Is macht een middel tot een doel of een doel op zich? En nog belangrijker: wat doet macht met je? Met Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck bespreekt Splinter of de macht nog wel in Den Haag ligt of dat het bedrijfsleven tegenwoordig 'in control' is.

Om 21:20 uur op NPO 3.

Film: The Light Between Oceans

Vuurtorenwachter Tom (Michael Fassbender) en zijn vrouw Isabel (Alicia Vikander) zijn gelukkig op hun eilandje. Het enige dat ontbreekt, is een kind. Als de natuur niet wil helpen, komt het toeval om de hoek kijken: een boot met een baby spoelt aan… Je hoeft het boek niet te hebben gelezen om te weten wat ze doen. 

Om 22:30 uur op NPO 3.

Film: Scarface

Pacino is Tony Montana, een van de vele Cubaanse vluchtelingen die in Amerika op het criminele pad belanden. Hij komt in het gevlei bij de lokale gangsterbaas Loggia en weet zich in sneltreinvaart op te werken. Het laatste gedeelte van de film ontaardt in een melodrama, dat gevolgd wordt door een enorm bloedbad. De Palma's visuele stijl is weer adembenemend.

Om 20:30 uur op SBS9

Article continues after the ad
More content below the advertising