Source
Foto: William Rutten

Ali's mensentuin is een typische Talpa-productie met een slechte titel en een herkenbaar format, maar dankzij Ali B. werkt dit wel.

Het idee achter Ali's mensentuin lijkt opvallend veel op Over de streep, waarin Arie Boomsma scholieren liet zien dat ze ondanks alles best veel gemeen hebben, maar vanaf het eerste moment is duidelijk dat de uitwerking in dit SBS6-programma heel anders is. De deelnemers worden hier in hokjes gestopt, bijvoorbeeld 'de motorrijders', 'de veganisten' en 'de Marokkanen', waarna Ali deze mensen door vragen te stellen uit hun hokjes haalt.

Article continues after the ad

Top

De ster van de show is Ali B. die met charme en humor allerlei brutale vragen weet te stellen, zo nu en dan wat meer de diepte ingaat, ruimte creëert voor een emotioneel moment, grapjes maakt en ook duidelijk weet wanneer een verhaal niet zo heel erg interessant is. 

Flop

Naast Ali B. draait het om de verhalen van de deelnemers en daar gaat het soms mis. Het is heftig om te horen hoe een stoere motorrijder gebukt gaat onder zijn claustrofobie, maar wanneer realityster Michael, die van Barbie, een poging doet te vertellen hoe hij ooit iemands leven redde door hem uit de zee te trekken, krijg je zin om zelf te verzuipen. 

Eindoordeel

Ali's mensentuin is een programma vol goede bedoelingen dat gedragen wordt door Ali B. en we moeten er niet aan denken wat voor een miskleun dit was geworden in de handen van een andere presentator. Want zonder Ali blijft alleen een lelijke set met een handvol fascinerende mensen over. 

Ali's mensentuin is iedere maandag te zien om 21:30 uur op SBS6.

Je kunt de aflevering terugkijken op Kijk.nl

More content below the advertising