Sophie Hilbrand op stoel
Source
Foto: Mike van den Toorn

Tijdens de coronacrisis werkt Sophie Hilbrand gewoon door en is ze druk bezig met nieuwe afleveringen van haar programma Opstandelingen.

De meeste televisieprogramma's liggen stil of worden gemaakt in een aangepaste versie. Sophie Hilbrand's reportageprogramma Opstandelingen gaat daarentegen gewoon als vanouds door en met de nodige afstand volgt ze rebelse mensen die het opnemen tegen het lokale bestuur. Deze strijd is vaak erg ingewikkeld en kostbaar, waardoor veel mensen afhaken. "De mensen die wij volgen, stoppen niet. Ik vind het interessant om te kijken wat dat voor mensen zijn," vertelt ze in Veronica Magazine. 

Voor het UWV-loket

Een van de opstandelingen die niet van stoppen weet en komend seizoen wordt gevolgd, is René Beunders uit Enschede, een man die het opneemt voor mensen in de bijstand. "Hij is ooit op een stoel voor het UWV-loket gaan zitten, om mensen te vragen of ze wel goed waren geholpen en wat hun verhaal was. Zo’n verhaal blijft me bij, omdat hij echt opkomt voor degenen die dat zelf niet kunnen."

Net over de grenzen gaan

Als puber was ze zelf ook opstandig en hield ze zich niet altijd aan de regeltjes. "Jaaa, als puber deed ik wel waar ik zin in had. Ik was best aardig hoor, maar ook een beetje rellerig. Net over de grenzen gaan, juist doen wat niet mag. Ik zei vaak tegen mijn ouders dat ik bij iemand bleef slapen, maar eigenlijk haalden we dan de hele nacht door. Uitgaan, drinken en dan nog een paar uurtjes tukken in een of andere boshut en weer naar huis."

Article continues after the ad

Opstandelingen is te zien vanaf donderdag 4 juni om 20:30 uur op NPO 2.

Het complete interview met Sophie Hilbrand staat in Veronica Magazine nummer 22.

More content below the advertising