Robbie Williams is terug! Dit keer met een kerstalbum genaamd The Christmas Present. Veronica Magazine vroeg de zanger naar dit dubbelalbum. 

Wat is je gevoel bij Kerstmis?
"Het is een geweldig idee. Ik hou van kerst, al is dat niet altijd zo geweest. Wel toen ik nog klein was en het vierde met mijn moeder, m’n zus en de rest van de familie. Dat was één groot feest. Vanaf m’n twintiger jaren verdween dat gevoel volledig, wat pas is teruggekomen toen ik mijn vrouw Ayda in 2006 leerde kennen. Zij is de verwezenlijking van alles waar Kerstmis voor staat, ongelofelijk romantisch en een ster in het creëren van mooie herinneringen. Door haar is Kerstmis weer een feest geworden waar ik naar uitkijk in plaats van tegenop zie."

Waarom was kerst lange tijd zo’n kwelling voor je? 
"Het was mijn gewoonte om met Kerstmis dronken te worden, wat me altijd prima afging. (lacht) Maar op een gegeven moment moest ik afkicken van al m’n verslavingen. Als je stopt met drinken omdat het moet, dan ontstaan er gaten die je wilt opvullen. Die gaten waren vreselijk deprimerend, vooral rondom de feestdagen. Kerstmis stond bij mij symbool voor een tijd waarin iedereen het geweldig naar z’n zin had, behalve ik."

Article continues after the ad

Wat was de reden dat je een kerstalbum wilde maken?
“Ik heb inmiddels vijftien albums uitgebracht, en ook nog vijf met Take That. Op een gegeven moment heb je voor je gevoel alles wel gedaan en uitgeprobeerd. Om het uitdagend te houden, wilde ik iets doen waarvoor ik mezelf opnieuw moest uitvinden. Daar was een kerstalbum heel geschikt voor, want dat had ik nog nooit gemaakt. Los daarvan is het een beetje een obsessie geworden om een liedje te schrijven dat eeuwigheidswaarde heeft."

Staat er een nieuwe klassieker à la Last Christmas op je plaat? 
“Ik vind Fairytales met Rod Stewart fantastisch, maar ik denk niet dat het een nummer is dat forever blijft. Aan de andere kant: waarom ook niet? Sinds All I want for Christmas van Mariah Carey in de jaren negentig is er geen kersthit meer geweest. Het lijkt alsof er heel veel kerstmuziek is, maar je hebt Michael Bublé en verder niks."

Het complete interview met Robbie Williams staat in Veronica Magazine, nummer 48.

The Christmas Present

Het dubbelalbum The Christmas Present is verkrijgbaar op zowel cd, vinyl als cassette. Er staan 28 nummers op, waaronder duetten met onder meer Jamie Cullum, Bryan Adams en Rod Stewart.

More content below the advertising