Foto: Nick van Ormondt
Foto: Nick van Ormondt

Manfred de Graaf is overleden. De acteur speelde in de jaren 80 en 90 een hoofdrol in de populaire comedyserie Zeg ‘ns Aaa.

Manfred De Graaf begon zijn carrière met rolletjes in Turks Fruit en het immens populaire Dagboek Van Een Herdershond. Vanaf 1981 was hij in Zeg ‘ns Aaa te zien, als dokter Hans Lansberg. Hoewel De Graaf, na het einde van de serie in 1993, nog vaker terug zou keren op tv (o.a. in Goede tijden, slechte tijden), was de rol van Hans Lansberg zijn bekendste én populairste. Zeg ‘ns Aaa trok op haar hoogtepunt regelmatig meer dan 6 miljoen kijkers, en won in 1984 een Gouden Televizier-Ring. Het is een cliché, maar voor Zeg 'ns Aaa bleef half Nederland écht thuis!

Manfred de Graaf werd in 1939 geboren als Manfred Derman; de zoon van een Roemeense diplomaat. Nadat zijn biologische vader in 1943 werd vermoord, nam hij de achternaam van zijn stiefvader aan. In 2003 werd zijn naam weer officieel terug veranderd.

Cast-reünie

Begin dit jaar bracht Veronica Magazine de cast van Zeg ‘ns Aaa weer bij elkaar, omdat de serie er 25 jaar geleden mee ophield. Hieronder zie je een video van deze bijzondere reünie. Naast De Graaf/Derman is er ook veel aandacht voor de onlangs overleden Sjoukje Hooymaayer, die zijn vrouw dokter Van der Ploeg speelde.

Theaterproducent Hans Cornelissen, die Hooymaayers televisiezoon Gert-Jan van der Ploeg speelde, heeft goede herinneringen aan zijn tv-stiefvader. Volgens Cornelissen liet de sportieve Derman in zijn contracten opnemen dat hij niet hoefde te werken als er een Elfstedentocht plaatsvond. De acteur reed de Friese schaatstocht uiteindelijk drie keer uit.

Manfred Derman overleed gisteren op 79-jarige leeftijd; de acteur was al langere tijd ernstig ziek. 

Edwin Evers neemt deze week afscheid van de luisteraar en de vrienden van de ochtendshow hebben als cadeau een speciaal lied opgenomen.

Edwin Evers stopt na 21 jaar met zijn ochtendshow Evers Staat Op en deze week is hij voor het allerlaatst te horen. Dat konden de vrienden van de show natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op de melodie van We Are the World heeft half bekend Nederland een afscheidslied opgenomen voor de populairste radio-dj van het land. 

Op 21 december neemt Evers afscheid van de luisteraar met een speciale marathonuitzending vol live-muziek, bevriende artiesten en terugblikken. De aller-allerlaatste uitzending is te horen van 6:00 uur tot 18:00 uur op Radio 538. De finale wordt ook de hele dag live uitgezonden op SBS6.

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt.