Foto: Nick van Ormondt
Foto: Nick van Ormondt

Manfred de Graaf is overleden. De acteur speelde in de jaren 80 en 90 een hoofdrol in de populaire comedyserie Zeg ‘ns Aaa.

Manfred De Graaf begon zijn carrière met rolletjes in Turks Fruit en het immens populaire Dagboek Van Een Herdershond. Vanaf 1981 was hij in Zeg ‘ns Aaa te zien, als dokter Hans Lansberg. Hoewel De Graaf, na het einde van de serie in 1993, nog vaker terug zou keren op tv (o.a. in Goede tijden, slechte tijden), was de rol van Hans Lansberg zijn bekendste én populairste. Zeg ‘ns Aaa trok op haar hoogtepunt regelmatig meer dan 6 miljoen kijkers, en won in 1984 een Gouden Televizier-Ring. Het is een cliché, maar voor Zeg 'ns Aaa bleef half Nederland écht thuis!

More content below the advertising

Manfred de Graaf werd in 1939 geboren als Manfred Derman; de zoon van een Roemeense diplomaat. Nadat zijn biologische vader in 1943 werd vermoord, nam hij de achternaam van zijn stiefvader aan. In 2003 werd zijn naam weer officieel terug veranderd.

Cast-reünie

Begin dit jaar bracht Veronica Magazine de cast van Zeg ‘ns Aaa weer bij elkaar, omdat de serie er 25 jaar geleden mee ophield. Hieronder zie je een video van deze bijzondere reünie. Naast De Graaf/Derman is er ook veel aandacht voor de onlangs overleden Sjoukje Hooymaayer, die zijn vrouw dokter Van der Ploeg speelde.

Theaterproducent Hans Cornelissen, die Hooymaayers televisiezoon Gert-Jan van der Ploeg speelde, heeft goede herinneringen aan zijn tv-stiefvader. Volgens Cornelissen liet de sportieve Derman in zijn contracten opnemen dat hij niet hoefde te werken als er een Elfstedentocht plaatsvond. De acteur reed de Friese schaatstocht uiteindelijk drie keer uit.

Manfred Derman overleed gisteren op 79-jarige leeftijd; de acteur was al langere tijd ernstig ziek. 

More content below the advertising

Goed nieuws voor de fans van de comedyserie Frasier: volgens hoofdrolspeler Kelsey Grammer wordt er druk gewerkt aan een nieuw seizoen in de reeks!

Spin-offs van populaire series zijn meestal geen lang leven beschoren. Een uitzondering op de regel is Frasier! In deze afgeleide van de comedyklassieker Cheers volgen we het wel een wee van Dr. Frasier Crane, een psychiater die na een lang verblijf in Boston terugkeert naar zijn eigenwijze vader en neurotische broer in Seattle. Volgens Kelsey Grammer, die de titelrol speelde, wordt er gewerkt aan een comeback van deze sitcom!

More content below the advertising

In een interview met People onthult de acteur dat de officiële aankondiging niet lang meer op zich laat wachten. In het nieuwe seizoen zal de zoon van Frasier centraal staan. Grammer zal nu de rol van (groot)vader op zich nemen. Helaas zullen we John Mahoney, die in Frasier de rol van de nukkige vader Martin speelde, niet zien in de nieuwe reeks. Hij overleed vorig jaar aan de gevolgen van kanker.

De TV Kantine wordt tien jaar oud en dat moet natuurlijk gevierd worden. Carlo en Irene duiken weer in de verkleedkist en krijgen bezoek van de BN'ers die zij op de hak hebben genomen. 

Geloof het of niet, maar De TV Kantine wordt alweer tien jaar oud! In 2009 begonnen Carlo Boszhard en Irene Moors met dit sketchprogramma waarin bekende Nederlanders worden gepersifleerd. Door de jaren heen hebben ze al veel BN'ers op de hak genomen en er wordt uitgebreid teruggeblikt op de leukste sketches. In dit jubileumseizoen komen ook een aantal 'slachtoffers' op visite. 

More content below the advertising

Het duo duikt dit seizoen ook weer in de verkleedkist om nieuwe sterren na te doen, zoals: Twan Huys, de Van Rossums, Angela de Jong, Femke Halsema, Albert Verlinde en André van Duin. Carlo en Irene krijgen ook gezelschap van andere komische talenten. Chantal Janzen kruipt in de huid van Mariska Bauer, Paul de Leeuw bakt ze bruin als Robert van Beckhoven en Ilse 'Juf Ank' Warringa bezoekt De TV Kantine als Sanne Wallis de Vries. 

De TV Kantine is vanaf zaterdag 30 maart te zien om 22:00 uur op RTL 4.