Vraag je je wel eens af hoe het nu gaat met die acteurs en actrices uit series en films waar je mee bent opgegroeid? Je bent niet alleen! Wij vroegen het ons ook af en gingen op onderzoek uit. 

Fran Drescher

Toen

Nu

 

I know what I’ll be reading this weekend #theSTUFF #theSTUFFmovement @thestuffmovement

Een bericht gedeeld door Fran Drescher (@officialfrandrescher) op

The Nanny (1993-1999) was de grote doorbraak voor Fran Drescher en in 1996 probeerde ze het televisiesucces te vertalen naar het grote doek met de films Jack en Beautician and the Beast. Die films flopten en het enige wat Drescher over hield aan haar bioscoopavontuur was een nominatie voor Slechtste Actrice.

In een poging het succes van The Nanny te evenaren, hield ze het klein en dicht bij zichzelf met de comedyseries Living with Fran (2005-2006) en Happily Divorced (2011-2013) waarin ze een vrouw genaamd Fran speelde die worstelt met relatieproblemen. In de tussentijd had ze ook haar eigen talkshow The Fran Drescher Show en speelde ze talloze gastrolletjes. Haar meest recente rol was in de comedy Broad City.

In 2000 bleek ze baarmoederhalskanker te hebben. Gelukkig waren de artsen er vroeg bij en wist Drescher te genezen. Ze besloot zich daarna in te zetten voor goede voorlichting over kanker met het boek Cancer Schmancer en een gelijknamig goed doel.

Charles Shaughnessy

Toen

Nu

 

At the production of The Red Shoes. Spectacular! #CharlesShaughnessy

Een bericht gedeeld door Charles Shaughnessy (@charlesshaughnessy) op

De carrière van Charles Shaugnessy kent twee grote hoogtepunten. Zijn doorbraak in de soap Days of Our Lives en zijn rol als stijve Brit Maxwell Sheffield. Na The Nanny heeft hij niet veel meer gedaan dan hier en daar een klein rolletje in een serie, waaronder een reünie met Fran Drescher in Living with Fran. Al won hij wel een Emmy voor zijn rol als Dennis the Goldfish in de tekenfilmserie Stanley.

Maar je hoeft geen medelijden te hebben met Shaughnessy. Of eigenlijk moeten we zeggen The Right Honourable The Lord Shaughnessy, want ‘Mr. Sheffield’ blijkt namelijk een echte baron te zijn!

Nicholle Tom

Toen

Nu

 

Happy Almost 4th... Stay Grounded Sparklers! ✨??✨

Een bericht gedeeld door Nicholle Tom (@nicholletom) op

Het lijkt misschien alsof Nicholle Tom na haar rol als dochter Maggie Sheffield en aan aantal slechte televisiefilms van de aardbodem is verdwenen maar ze laat nog regelmatig van zichzelf horen als de stem van Supergirl in animatieseries zoals Superman: The Animated Series en Justice League Unlimited. Daarnaast had ze gastrollen in grote series zoals The Mentalist, Criminal Minds, Masters of Sex en Gotham.

Benjamin Salisbury

Toen 

Nu

Benjamin Salisbury lijkt de kant opgegaan te zijn van zoveel kindersterren. Een schattig en getalenteerd joch dat ouder werd en geen enkele rol meer kon krijgen. Uiteindelijk belandde hij in deze pijnlijke reclame voor Domino’s Pizza.

Maar wees niet getreurd. Hij eindigde niet verslaafd in de goot. Je zou zelfs kunnen zeggen dat zijn huidige baan leuker is dan een matige acteercarrière. Hij is namelijk de Vice President of Operations van het pretpark Universal Studio’s Hollywood!

Madeline Zima

Toen

Nu

Kleine meisjes worden groot. Madeline Zima is al lang niet meer de schattige kleine Grace Sheffield en dat liet ze iedereen weten door in Californication een ware seksbom te spelen.

Sindsdien is ze helemaal terug en had ze rollen in Heroes, The Vampire Diaries en ze dook recent nog op in Twin Peaks.

Jennifer Hoffman onderzoekt de kledingindustrie

Jennifer Hoffman kennen we als actrice maar in het nieuwe programma Genaaid toont ze een hele nieuwe kant van zichzelf en dat voelt volgens haar nogal naakt. 

Op de vraag van Veronica Magazine of acteren nog wel zo leuk is, kijkt Jennifer Hoffman verrast op. "Is dat echt een serieuze vraag?" Voor haar is acteren het leukste vak dat er is omdat het haar herinnert aan haar jeugd. "Het is wat kinderen het liefste doen op het schoolplein. Ik ging dan The A-Team nadoen en mocht dan Murdock zijn of B.A. Of je speelde winkeltje en dan ben jij de verkoper en ik kom wat kopen. Die lol die je als kind hebt, voel ik nog precies zo. Hoe kan iemand dát niet leuk vinden?"

Met het programma Genaaid gaat ze aan de slag als presentatrice en dat is toch wel even wennen. "Het is zo anders dan acteren, nu moet ik mezelf ‘spelen’. Dat voelt nogal naakt. Toen ik aan het team werd voorgesteld als de presentatrice van het programma, zei ik meteen: sorry alvast. Ik was zo bang om mensen teleur te stellen. Maar het ging goed.”

 

Stomp in je buik

In Genaaid gaat Hoffman met een groepje modeontwerpers naar Myanmar om van dichtbij te zien hoe kleding gemaakt wordt en dat is best heftig. "We hebben ons gefocust op katoenplukken en leerlooien en echt misstanden gezien. In het programma dagen we de vijf deelnemers, die op het punt staan de mode-industrie in te gaan, uit om een duurzamer alternatief te bedenken.”

De reis ging Hoffman niet in haar koude kleren zitten en zij vindt Genaaid daarom ook een passende titel. “Ik vind het wel een stoere kreet. We hebben heftige dingen gezien en meegemaakt en dan mag zo’n titel ook wel voelen als een stomp in je buik. Het is belangrijk dat mensen hiernaar kijken en dan is het goed als je met een gewaagde kreet de aandacht trekt. En het dekt de lading, omdat het over kleding gaat en tegelijkertijd over de mensonterende omstandigheden.”

Liefdesleven

Vanwege haar werk als actrice en presentatrice is Jennifer Hoffman een BN'er en daardoor staat haar privéleven ook in de schijnwerpers en dat vindt zij een lastig onderwerp. "Het is zo privé. Er circuleert nu een naam, Dorian Cole, maar zo heet hij niet. Hij zou ook een kok zijn, maar dat is hij niet. En hij komt ook niet uit Canada. We zijn al voor een tv-programma gevraagd waarin hij zou koken en ik word geïnterviewd. Ik heb keihard gelachen. Hij kan heus wel koken, maar ik weet niet of dat nou zo uitzendwaardig is... Maar is het echt interessant om het in Veronica Magazine over mijn liefdesleven te hebben?”

Genaaid is vanaf vanavond wekelijks te zien om 20:25 uur op NPO 3.

De meeste rampenfilms zijn matige b-films maar Into the Storm is een spectaculaire actiefilm die zich met gemak kan meten met de grotere blockbusters

Het kleine stadje Silverton wordt geteisterd door een aantal tornado's. Terwijl de bewoners op zoek gaan naar een schuilplaats, komt een groepje stormjagers naar het stadje toe om onderzoek te doen naar de wervelwinden. Al snel wordt duidelijk dat dit nog maar het begin is en de storm alleen maar heftiger wordt.

De onbetwiste koning van de rampenfilm is zonder twijfel Twister maar Into the Storm doet een hele goede poging om die plek in te nemen. De makers weten dat de film geen sterk verhaal of diepgaande personages nodig heeft. Het draait om zo veel mogelijk spektakel en dat zit meer dan goed. De special effects zijn geweldig en de wervelstorm aan het einde is simpelweg verbluffend.

Om 21:00 uur op Veronica.