Source
Foto: Martin Hogeboom

Zomer met Art moest het luchtige avondprogramma van RTL 4 worden, maar de eerste aflevering voelt meer aan als een auditie voor RTL Late Night.

In een interview met Veronica Magazine maakte Art Rooijakkers duidelijk dat Zomer met Art geen standaard talkshow zou worden. "Je moet het eerder zien als een zomeravondprogramma. Natuurlijk zijn er gasten en komt het gesprek van de dag voorbij, maar er zitten ook veel leuke rubrieken in. Ik zit ook niet aan een tafel, zoals Pauw of Jinek, nee, het wordt veel losser."

Article continues after the ad

RTL Late Night draait doorrrrr

Op basis van de eerste aflevering kunnen we concluderen dat het Art niet gelukt is om met een uniek zomeravondprogramma te komen. Het is een standaard talkshow geworden dat voelt als een combinatie tussen De wereld draait door en RTL Late Night. Art Rooijakkers doet het prima en co-host Richard Groenendijk zorgde voor wat fijne afwisseling, maar origineel is het allemaal niet. 

Het nieuws van vorige week

Dat betekent niet dat Zomer met Art een slecht programma is. Alles is degelijk en ook al zijn de onderwerpen niet bijzonder interessant (Guido Weijers over geluk) of actueel (een jongen die een week geleden door de bliksem werd getroffen), Art heeft zich heel goed voorbereid en brengt voldoende vaart in het programma. 

Auditie

De goede voorbereiding van Art maakt alles ook minder spontaan. Hij heeft zijn teksten in zijn hoofd en bewijst zich als een goede presentator en interviewer, die prima een luchtig gesprekje over niks kan hebben. Het is bijna alsof hij wil laten zien hoe goed hij RTL Late Night zou kunnen presenteren en daardoor voelt Zomer met Art eerder aan als een auditie voor de late night talkshow dan een fris nieuw programma.

Top of Flop?

Is het dus een top of een flop? Dat is een lastige, want het is geen slecht programma en met betere gasten wordt het gelijk een stuk interessanter, maar het is niet het zomeravondprogramma dat Art wilde maken. Dit is RTL Late Night met Art Rooijakkers en voordat Beau van Erven Dorens de late avond gaat domineren, is dit een prima tussendoortje. 

Zomer met Art is iedere werkdag te zien om 22:30 uur op RTL 4. De eerste aflevering is terug te kijken op RTL XL.

More content below the advertising