Misdaadfilm Knives Out geeft het klassieke moordmysterie een moderne update en is een must voor de fans van Agatha Christie.

Nadat regisseur Rian Johnson met zijn eerst film Brick het genre van de film noir een moderne twist gaf, komt hij nu met een update van het soort whodunit waar Agatha Christie bekend mee is geworden. Zodoende speelt Knives Out zich af op het klassieke terrein van een statig, afgelegen herenhuis waar een groep mensen (en hun geheimen) is verzameld - en in de nacht een dode valt. En uiteraard komt er een detective aan te pas, met een raar accent en dito naam, om dat mysterie op te lossen.

Article continues after the ad

Deze Benoit Blanc, gespeeld door Daniel Craig, komt erachter dat niets is wat het lijkt en legt iedereen stuk voor stuk het vuur aan de schenen. Het gros is familie van elkaar en wordt gespeeld door allemaal bekende acteurs die - net als hun personages - steeds staan te trappelen om van zich te laten horen. De film trekt aan het begin een beetje lang, maar revancheert zich in de tweede helft als het tempo wordt opgeschroefd en het mysterie zich verdicht. Agatha Christie kan trots zijn. 

Beoordeling: ****

Knives Out draait nu in de bioscoop.

More content below the advertising