Volgens Maradona zelf moet je deze film niet gaan zien, maar wij vinden de documentaire Diego Maradona een echte aanrader.

Niet naartoe gaan, zegt de hoofdpersoon zelf over Diego Maradona. De misschien wel beste en zeker beruchtste voetballer ooit werkte dan wel mee aan deze documentaire, maar Maradona is boos omdat hij ‘hustler’ wordt genoemd op de poster. Luister maar niet naar zijn advies. Oscarwinaar Asif Kapadia (die ook Ayrton Senna en Amy Winehouse succesvol portretteerde) monteerde ruim vijfhonderd uur archiefmateriaal tot een zinderende en intense weergave van de bijzondere levensloop van de Argentijn.

Article continues after the ad

Met de nadruk op diens jaren bij Napoli, waar hij zijn hoogste pieken (titel na titel) en diepste dalen (cocaïne en maffia) beleefde. De actiebeelden van de levende legende zijn fantastisch, zijn ondergang is tragisch. De film leert ons nog maar een keer dat roem ongelooflijk eenzaam kan maken. Maar ook dat Maradona een goddelijke voetballer was. En dat Kapadia opnieuw een geweldige biografie heeft gemaakt.

Beoordeling: ****

Diego Maradona draait vanaf 8 augustus in de bioscoop.

More content below the advertising