Source
Foto: Wessel de Groot

Klinkt smakelijk is de vervanger van het mislukte 6 Inside en dit kookprogramma doet ons bijna terugverlangen naar de geflopte roddelrubriek.

Amateurkoks vertellen aan de jury, bestaande uit Nicolette van Dam, Julius Jaspers en een speciale gast, over hun favoriete gerecht en als de beschrijving smakelijk genoeg klinkt, mogen ze het gerecht klaarmaken en als het er ook nog eens lekker uitziet, nemen de juryleden een hapje om de winnaar te kiezen. Dat klinkt als een leuk halfuurtje in de week, maar Klinkt smakelijk duurt een uur (met reclames) en wordt dagelijks uitgezonden... 

Article continues after the ad

Zouteloos

In de praktijk betekent dit een heleboel gepraat over eten, dat niet veel verder lijkt te komen dan 'ik maakte dit gerecht met mijn overleden oma', 'ik woonde een tijdje in Israël en ontdekte dit gerecht' en 'mijn familie komt uit Spanje en maakt lekkere paella' gevolgd door een paar minuten geklier in de keuken, met als hoogtepunt iemand die de zout niet kan vinden en veel herrie maakt. 

Nicolette van Dam?

Dagelijks zijn er nieuwe kandidaten, maar de jury blijft over het algemeen hetzelfde en dat is óók een probleem. De presentatie is in handen van Nicolette van Dam en zij is totaal niet op haar plek in dit programma. In de eerste aflevering kletste ze met een jeugdvriend en dat zijn de enige momenten dat ze persoonlijkheid toont, met de uitzondering van het juryoordeel waarbij ze zich meerdere malen hardop afvraagt of er saffraan in de paella zit. 

De grote Gordon-show

Deze week maakt Gordon ook deel uit van de jury en het werd direct de grote Gordon-show. Hij maakt grapjes wanneer de kandidaten vertellen over het gerecht, en tijdens het proeven, geeft hij het keiharde oordeel dat hij het gerecht van Nicolette's oude klasgenootje echt niet lekker vindt. Schoolvriend Daniel wint alsnog (verrassing!) en op de website van het programma staan de recepten, voor het geval je zelf ook teleurstellende Shakshuka wilt maken. 

Flop

Klinkt smakelijk heeft alles tegen zich; het is te oninteressant om een uur lang te boeien, de jury is waardeloos, de kandidaten zijn vriendelijk maar saai, er wordt te veel gepraat en te weinig gekookt, en het probeert soms net iets te veel Heel Holland Bakt en MasterChef te zijn, waardoor het juist opvalt dat dit programma alleen geschikt is voor de zaterdagmiddag. 

Klinkt smakelijk wordt dagelijks uitgezonden om 18:00 uur op SBS6. De eerste aflevering kun je terugkijken via sbs.nl

More content below the advertising