Met het nieuwe programma Beat the Box is een nieuw dieptepunt bereikt, dit 'gezellige' programma ontstijgt nooit het niveau van een YouTube challenge.

Laten we er niet omheen draaien, Beat the Box is dodelijk saai. In dit spelletjesprogramma voeren vier verschillende teams, bestaande uit vrienden, gezinnen en stellen, allerlei opdrachten uit die in een spellendoos zitten. Denk daarbij aan opdrachtjes waarbij iemand met een kurk tussen de tanden tien gerechten op moet noemen, en zo een opdracht wordt door vier verschillende teams uitgevoerd, minutenlang, uitgerekt over een uur.

Huiskamertafel

Dit soort spelletjes zijn leuk om zelf te spelen aan de huiskamertafel, maar niet om naar te kijken. Je kunt niet meespelen, je kent die mensen niet en je leert ze ook niet kennen. Het zijn gewoon onbekende mensen die een kurk in hun mond stoppen of geblinddoekt op een pan slaan (ja, echt, dat was een opdracht).

Article continues after the ad

 

Waar zijn de bekende Nederlanders?

Omdat je de mensen niet kent en ook niet leert kennen, ga je bijna verlangen naar BN'ers. Jeroen van Koningsbrugge had misschien nog iets geinigs kunnen doen met de opdracht om een spreekwoord uit te beelden en Gordon had het uitgegierd bij de opdracht waarbij een springende marshmallow opgevangen moest worden in een pan (we maken geen grapje, dit was een opdracht). 

Dump die doos

Beat the Box is duidelijk een programma waar weinig tijd ingestoken is. Vul een doos met opdrachtjes die Ik Hou van Holland niet hebben gehaald, laat een paar willekeurige mensen de spelletjes spelen, film het, rek het programma uit tot een uurtje (inclusief reclames) en dump het op tv. 

Succesvolle flop

De eerste aflevering kon alsnog rekenen op meer dan 300.000 kijkers, wat meer is dan 6 Inside ooit heeft gehaald, en ook al zullen de kijkcijfers kelderen in de komende weken, is dit een groot succes voor een flutprogramma dat nooit het niveau van een challenge op YouTube ontstijgt. 

Beat the Box is wekelijks te zien om 21:30 uur op SBS6. Je kunt het programma terugkijken op de website van SBS6.

More content below the advertising