Source
ANP Foto

Frank Masmeijer hoeft voorlopig niet op een comeback te rekenen. De voormalige quizmaster is in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van wel negen jaar!

Eind jaren 80 was Frank Masmeijer een van de bekendste presentatoren van de NCRV. Aan de samenwerking kwam echter abrupt een einde toen hij ervan verdacht werd quizvragen te hebben doorgespeeld aan een bevriende kandidaat. Maar dat is kinderspel bij de problemen waarin Masmeijer nu zit. Vanmiddag werd hij namelijk in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en een boete van 90.000 euro!

Article continues after the ad

Masmeijer krijgt de straf voor zijn aandeel in de smokkel van bijna 500 kilo cocaïne in 2014. In eerste instantie was hij tot acht jaar cel veroordeeld, maar het Belgische hof achtte bewezen dat het aandeel van de voormalige presentator in de drugsoperatie groter was dan hij liet doorschemeren. Zo is hij ook veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie, bedreiging en valsheid in geschrifte.

De gevallen tv-ster was zelf overigens niet bij de uitspraak aanwezig. Hij zit al sinds zijn uitlevering aan België in november van vorig jaar in de cel. De kans is trouwens groot dat Masmeijer de rest van zijn straf mag uitzitten in Nederland.

More content below the advertising