De tv-wereld is keihard. Wanneer de kijkcijfers te slecht zijn, word je zonder pardon door de grote baas van de buis gerukt. Dat noodlot stond de volgende programma's te wachten.

1. MindMasters Live

In 2015 verscheen mentalist Uri Geller op tv met een tienkoppige jury in een talentenjacht om de beste mentalist te vinden. Met amper 500.000 kijkers voor de tweede aflevering besloot de SBS 6-baas om het programma per direct van de buis te halen. En zo was MindMasters al na twee afleveringen verleden tijd. 

Article continues after the ad

2. Mijn Man Kan Niet Dansen

Iedereen weet inmiddels dat Humberto Tan soepel in de heupjes is. Hij kreeg dan ook het programma Mijn Man Kan Niet Dansen in zijn schoot geworpen. Hierin werden stuntelige echtgenoten door professionele dansers geholpen met hun voetenwerk. Het publiek vond het programma en de dansmoves echter niet aan te zien, aangezien de show al na twee afleveringen opgedoekt werd. Gelukkig voor Tan mocht hij daarna Dance, Dance, Dance doen, waarin wél goede optredens zitten

3. Geld Maakt Gelukkig

SBS6 is verslaafd aan talentenjachten én geldjachten. Zo kwam de zender in 2015 met een nieuwe geldshow met Do als presentatrice. In Geld Maakt Gelukkig kwamen dagelijks drie Nederlanders langs die acute geldproblemen hadden. Het publiek mocht dan ieder 100 euro schenken aan één van de kandidaten. Het publiek was blijkbaar niet erg fan de spaarpot vol tranen, want het programma werd zonder waarschuwing per direct gecanceld. 

4. Vet Fit

Irene Moors vond het tijd om een paar pondjes kwijt te raken. Samen val je meer af dan alleen en dus ging de presentatrice de kilo's samen met een groep BN'ers én heel deelnemend Nederland te lijf. Helaas nam niet alleen het Nederlandse vetpercentage af, ook de kijkcijfers bleven afnemen. Slechts drie afleveringen hield het programma stand. 

5. Gordon & Estelle: Weg Ermee

Dit olijke duo had in Het Perfecte Plaatje zo'n goede klik dat ze na afloop een eigen programma van RTL kregen. In Gordon & Estelle: Weg Ermee gingen de twee diva's op budgetvakantie met groepen vrienden. Zelf rekende Gordon op een miljoenenpubliek, maar dat bleef uit. Toen hij op de set ook nog eens onhandelbaar bleek, werd de stekker uit de show getrokken. In plaats van de acht afleveringen in een eerste seizoen, werden het zes afleveringen in totaal. Inmiddels heeft Goor alweer een nieuwe flopper te pakken en hij kreeg óók nog eens een pak slaag van een sm-meesteres

6. Secret Story

Secret Story zou de verbeterde versie van Big Brother moeten worden. Jammer voor Net5, want het programma werd een regelrechte flop. Secret Story bleek een slap aftreksel van de andere realityshows en de kandidaten hadden geen persoonlijkheid. Bovendien moesten ze achter elkaars geheimen komen, die vaak niet verder kwamen als "ik heb wel eens iets van mijn zus gestolen." Gaap. 

More content below the advertising