In 1986 scoorde Freddie Mercury een hitje met ‘Time’. Maar na het opduiken van deze alternatieve versie, zal dit nummer nooit meer helemaal hetzelfde klinken!

Bijna 35 jaar geleden bracht Freddy Mercury het nummer ‘Time’ uit, het titelnummer van de gelijknamige rockmusical. Hoewel de Queen-zanger geen deel uitmaakte van de cast, zong hij wel enkele nummers in op het album dat verscheen rondom de musical. ‘Time’ groeide zelfs uit tot een bescheiden hit.

Maar Dave Clark, de schrijver van de musical, wist dat er een alternatieve variant was opgenomen die hem destijds kippenvel bezorgde. Na 33 vond hij deze versie terug in zijn archieven. En nu is die eindelijk voor iedereen te horen!

Article continues after the ad

 

Vanmorgen verscheen op YouTube de alternatieve versie van ‘Time’. Deze is minder bombastisch dan de populaire variant. De stem van Mercury wordt slechts ondersteund door een subtiele piano. Hierdoor is deze ‘nieuwe’ versie een stuk aangrijpender dan zijn bekendere voorganger.

Met behulp van oude opnames voor de videoclip monteerde Clark een nieuwe muziekvideo. Het resultaat is volgens platenmaatschappij Universal: “Een perfecte representatie van Freddies magische optreden. Alsof hij elk woord proefde.”

More content below the advertising