In Zuid-Korea en Amerika is The Masked Singer al een grote hit en dit programma komt nu ook naar Nederland. Maar wat is The Masked Singer nou eigenlijk?

Tijdens de promotietour van de film Deadpool deed Ryan Reynolds mee aan de  Zuid-Koreaanse zangshow The King of Mask Singer. Met een masker op zong hij het liedje Tomorrow uit de musical Annie. Het filmpje ging viral en het programma, waarin gemaskerde sterren meedoen aan een talentenjacht, werd bijna direct aangekocht door de Amerikaanse zender Fox.

More content below the advertising

The Masked Singer is een gigantische hit in Amerika en dat komt vooral omdat iedereen wil weten wie er toch onder al die maskers zit. Aan het begin van het programma worden verschillende personages aan het publiek voorgesteld, zoals Poodle, Rabbit, Alien en Unicorn. De sterren treden op en dan mag de jury en het publiek gaan raden. Wie niet voldoende punten krijgt van de jury, moet zijn of haar masker afzetten. 

The Masked Singer wordt uitgezonden op RTL 4. Het is nog niet bekend wanneer.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.