De basisschool bood veel hilarische inspiratie voor De Luizenmoeder en in de nieuwe komische dramaserie Oogappels staat de middelbare school centraal.

In De Luizenmoeder stond klein leed op de basisschool centraal, zoals de hoeveelheid suiker in een traktatie en wie wel of niet mocht komen spelen, maar in Oogappels draait het om het leed op de middelbare school en dat is gelijk een stuk serieuzer. Want hoe ga je om met kinderen die porno kijken en het slecht doen op school? In deze komische dramaserie, van de makers van Divorce en Gooische Vrouwen, staan vier verschillende gezinnen centraal die allemaal hun eigen manier van opvoeden hebben en dat botst soms nog wel eens. 

More content below the advertising

In de eerste aflevering wordt er op school hard gewerkt aan de musical, Dina en Tim worden door de juf van hun zoon Max op het matje geroepen en Fabie probeert om te gaan met alle stress in haar leven. 

Oogappels is vanaf vanavond wekelijks te zien om 20:30 uur op NPO 1.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.