Komende week gaat de horrorfilm Pet Sematary in première. Maar kan deze remake zijn roemruchte voorgangers overtreffen?

'Te gruwelijk'

In 1983 joeg Stephen King zijn fans opnieuw de stuipen op het lijf met Pet Sematary, in het Nederlands uitgebracht als Dodenwake. De schrijver vond het verhaal naar verluidt zo duister en zwartgallig, dat hij aanvankelijk besloot om het boek niet uit te brengen. In een interview uit 1980 met Rolling Stone zegt King: “Ik heb het opgeborgen en ben niet van plan om het binnenkort uit te geven. Het is erger dan The Shining of alle andere boeken die ik geschreven heb. Het is te gruwelijk.”

Madonna

Gelukkig bracht zijn echtgenote hem op andere gedachten! Luguber is Pet Sematary zeker, maar de fans zouden het niet anders willen. De roman was een hit en hetzelfde geldt voor de gelijknamige verfilming uit 1989. Deze werd geregisseerd door Mary Lambert, die naam had gemaakt als videoclipregisseur voor Madonna. Dertig jaar later zal het duistere verhaal dat Stephen King zelf te griezelig vond om uit te brengen opnieuw de bioscopen onveilig maken!

Article continues after the ad

 

Vrachtauto

In Pet Sematary verhuizen Louis Creed en zijn gezin naar een boerderij op het platteland. Wanneer de familiekat Church wordt overreden door een passerende vrachtauto, weet hun nieuwe buurman Jud raad. Volgens hem bezit het nabijgelegen dierenkerkhof mysterieuze krachten: ieder wezen dat er wordt begraven, herrijst uit de dood. Louis besluit het te proberen met Church, maar hij beseft al snel dat hij met krachten speelt die zijn verstand ver te boven gaan!

Wending

Het verhaal zal voor de meeste liefhebbers van Stephen King gesneden koek zijn. Daarom hebben de schrijvers van de remake een verrassende wending toegevoegd, die we hier niet zullen verraden. Hierdoor is Pet Sematary meer dan de zoveelste futloze remake die alleen maar gemaakt is om munt te slaan uit de zakken van nostalgische griezelfans.

Enthousiast

Maar er zijn meer redenen om uit te kijken naar de nieuwste verfilming! In Amerika is Pet Sematary al vertoond aan de pers en de meeste filmjournalisten zijn razend enthousiast. Op Rotten Tomatoes, de website die alle recensies in kaart brengt, staat deze film dan ook op een indrukwekkende score van 91 uit 100. Het lijkt er dus op dat dit een van de zeldzame remakes is die het origineel met glans overtreft.

Pet Sematary draait vanaf 4 april in de bioscopen.

More content below the advertising