De epische film Redbad was geen succes in de bioscoop. De makers geven de hoop niet op en hebben er nu een televisieserie van gemaakt.

De grootste flop van het jaar was de Nederlandse film Redbad. Het historische epos kostte 8 miljoen euro om te maken en er kwamen amper 40.000 mensen naar de bioscoop. De makers hadden echter op tien keer zoveel bezoekers gerekend! Ze gaven de hoop niet op en de film over de Friese koning Radboud, die in opstand komt tegen de Franken, krijgt een tweede kans op televisie als miniserie. 

Article continues after the ad

Om te voorkomen dat de film te lang werd, zijn veel opnames niet gebruikt. Dit extra beeldmateriaal is aan het verhaal toegevoegd en verdeeld over vier afleveringen. Dat maakt de lange film een stuk beter te behappen en de strijd van de vrije Friezen, geleid door koning Radboud, komt daardoor ook beter tot zijn recht. Met een beetje geluk wordt Redbad alsnog een hit.

De eerste aflevering van Redbad is vanavond om 22:00 uur te zien op NPO 3. Daarna wordt tot en met 4 januari iedere dag een nieuwe aflevering van de vierdelige miniserie uitgezonden. 

More content below the advertising