John de Mol heeft met The Voice en Big Brother twee van de grootste televisiehits op zijn naam staan. Gaat DanceSing zich bij dit rijtje voegen of wordt het net zo een flop als Dance as One?

Als het aan John de Mol ligt, verhuist The Voice van RTL 4 naar SBS6. Zo ver is het nog lang niet en tot die tijd is de hoop gevestigd op zijn nieuwe programma DanceSing. Als we de promo's moeten geloven, brengt deze show de nieuwe Bruno Mars en Beyoncé voort, maar wanneer zelfs de winnaar van The Voice binnen een half jaar in de vergetelheid raakt, nemen we dat maar met een korreltje zout.

Het lijkt er wel op John de Mol geleerd heeft van The Voice en het uitgangspunt van DanceSing is dat de winnaar het talent en het doorzettingsvermogen moet hebben om internationaal door te kunnen breken. De winnaar moet daarom een echte entertainer zijn en niet alleen kunnen zingen, maar ook kunnen dansen. 

Article continues after the ad

De jury bestaat daarom uit twee onderdelen. Gordon en Trijntje Oosterhuis beoordelen de zang, en de losse heupen worden beoordeeld door Timor Steffens en Kenzo Alvares. De deelnemers mogen tijdens de auditie kiezen voor welke jury ze eerst hun kunstje doen, maar als ze het eerste gedeelte van hun auditie verknallen, kunnen ze gelijk naar huis. 

De winnaar krijgt volgens SBS6 "de ultieme kick-start voor een internationale droomcarrière" en wordt daarbij geholpen door producer RedOne, die eerder werkte met supersterren als Lady Gaga, Jennifer Lopez, Enrique Iglesias en Britney Spears. 

Of de winnaar van DanceSing echt zo'n grote ster gaat worden, zie je vanaf vanavond wekelijks om 20:30 uur op SBS6

More content below the advertising