Agatha Christie en de BBC blijft een geweldige combinatie. Na And Then There Were None komt de omroep met dit verhaal vol verrassingen. 

De jonge Leonard Vole zit op het beklaagdenbankje. Hij wordt er van verdacht societyvrouw Emily French te hebben vermoord, voor wie hij de boekhouding deed. Maar, is dit wel het enige wat hij voor haar deed? Romaine, de vrouw van Leonard, zou hem uit de problemen kunnen helpen, of kiest ze er voor om hem op te laten sluiten? 

 
Het is niet de eerste keer dat The Witness for the Prosecution bewerkt is. Het korte verhaal van Agatha Christie werd omgetoverd tot een succesvol theaterstuk en daarna tot een ijzersterke film met Marlene Ditrich. In deze bewerking wordt de rol van het slachtoffer gespeeld door Kim Cattrall, die je beter kent als Samantha uit Sex and the City, ze wordt verliefd op een jonge man en wanneer ze wordt vermoord, is hij de hoofdverdachte. We zouden je graag meer willen vertellen, maar net zoals bij de spannende serie And Then There Were None mogen we niet te veel verklappen. 

The Witness for the Prosecution is vanavond te zien om 22:00 uur te zien op BBC First.

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.