Agatha Christie en de BBC blijft een geweldige combinatie. Na And Then There Were None komt de omroep met dit verhaal vol verrassingen. 

De jonge Leonard Vole zit op het beklaagdenbankje. Hij wordt er van verdacht societyvrouw Emily French te hebben vermoord, voor wie hij de boekhouding deed. Maar, is dit wel het enige wat hij voor haar deed? Romaine, de vrouw van Leonard, zou hem uit de problemen kunnen helpen, of kiest ze er voor om hem op te laten sluiten? 

 
Het is niet de eerste keer dat The Witness for the Prosecution bewerkt is. Het korte verhaal van Agatha Christie werd omgetoverd tot een succesvol theaterstuk en daarna tot een ijzersterke film met Marlene Ditrich. In deze bewerking wordt de rol van het slachtoffer gespeeld door Kim Cattrall, die je beter kent als Samantha uit Sex and the City, ze wordt verliefd op een jonge man en wanneer ze wordt vermoord, is hij de hoofdverdachte. We zouden je graag meer willen vertellen, maar net zoals bij de spannende serie And Then There Were None mogen we niet te veel verklappen. 

The Witness for the Prosecution is vanavond te zien om 22:00 uur te zien op BBC First.

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag