Agatha Christie en de BBC blijft een geweldige combinatie. Na And Then There Were None komt de omroep met dit verhaal vol verrassingen. 

De jonge Leonard Vole zit op het beklaagdenbankje. Hij wordt er van verdacht societyvrouw Emily French te hebben vermoord, voor wie hij de boekhouding deed. Maar, is dit wel het enige wat hij voor haar deed? Romaine, de vrouw van Leonard, zou hem uit de problemen kunnen helpen, of kiest ze er voor om hem op te laten sluiten? 

 
Het is niet de eerste keer dat The Witness for the Prosecution bewerkt is. Het korte verhaal van Agatha Christie werd omgetoverd tot een succesvol theaterstuk en daarna tot een ijzersterke film met Marlene Ditrich. In deze bewerking wordt de rol van het slachtoffer gespeeld door Kim Cattrall, die je beter kent als Samantha uit Sex and the City, ze wordt verliefd op een jonge man en wanneer ze wordt vermoord, is hij de hoofdverdachte. We zouden je graag meer willen vertellen, maar net zoals bij de spannende serie And Then There Were None mogen we niet te veel verklappen. 

The Witness for the Prosecution is vanavond te zien om 22:00 uur te zien op BBC First.

Article continues after the ad
More content below the advertising