Gisteren mocht Dr. Pol dan eindelijk zijn 'opvolger' kiezen in de grote finale van In De Voetsporen Van Dr. Pol op RTL 4. Winnaar Marten reist echter niet af naar Amerika.

Kijkers moesten het na afloop doen met enkele regeltjes ondertiteling. Hierin stond dat Marten van den Boomgaard zijn beslissing om naar Amerika te gaan, nog even uitstelt vanwege "de situatie in zijn familie". Zijn kinderen wonen weer bij 'm thuis. In een interview met De Stentor vertelt de winnende dierenarts wat meer over deze beslissing. 

Article continues after the ad


Marten wint Dr. Pol

Zeeuw Marten blijft voorlopig nog gewoon in Goes, waar hij óók werkt als dierenarts. Hij neemt niet - zoals het programma voor ogen had - zijn intrek in Dr. Pols praktijk in Amerika. "Ik blijf hier!", zo vertelt hij in De Stentor. 'Onverwachte en ingrijpende dingen' in zijn familieleven gaven de doorslag. "Daardoor is het voor mij belangrijk om dicht bij mijn naasten te zijn en te blijven."


Wat gaat Dr. Pol nu doen?

We weten niet wat Dr. Pol nu gaat doen. Mogelijk keert Marten later alsnog terug naar Michigan. Hij vond het besluit om toch maar in Nederland te blijven "moeilijk, maar afgewogen". "De beweegredenen hierachter wil ik verder graag privé houden en ik hoop dat jullie daar begrip voor hebben", zo sluit Marten af. 


Finale gemist? Kijk de ontknoping van In De Voetsporen Van Dr. Pol hier terug
 

More content below the advertising