Source
Foto: Mike van den Toorn

Wilfred Genee wilde eigenlijk geen radioversie van Veronica Inside maken en stelde daarom allerlei eisen. De show kwam er gelukkig wel.

"Ik heb er alles aan gedaan om de radioshow tegen te houden," vertelt Wilfred Genee in Veronica Magazine. "Het leek me niet te combineren met alles wat ik al doe, dus ik stelde allerlei voorwaarden. Ik wilde bijvoorbeeld per se Niels van Baarlen en Rick Romijn, de voormalige sidekicks van Edwin Evers, in de show. Ik ging ervan uit dat ze dat niet wilden, omdat ze mij niet aardig vinden."

Celine

De sidekicks hadden hun twijfels, maar stemden uiteindelijk toch in. Wilfred moest toen over de rest van het team nadenken en zijn oog viel op Shownieuws-presentatrice Celine Huijsmans. "Het leek mij leuk als zij bij ons zou komen, ook omdat ze veel slimmer is dan veel mensen denken. In ons programma kan ze dat laten zien."

Article continues after the ad

Veronica Inside Kids

Uiteindelijk besloot Wilfred Genee het radioprogramma toch te gaan maken en daar heeft hij een duidelijke reden voor. "Veronica Inside of Voetbal International, dat zijn Johan Derksen, René van der Gijp en ik. Zonder ons bestaat het eigenlijk niet. Maar stel dat je er iets veel groters van maakt, dan hoeven wij er helemaal niet per se bij."

Het merk moet volgens Genee voorop staan. "Het idee achter de radioshow is dat het merk Veronica Inside er sterker van wordt. Daarom hebben we laatst ook geoefend met Veronica Inside Kids en is er gesproken over een eigen magazine."

Ruzie

De mannen van Veronica Inside hebben regelmatig ruzie met de rest van Nederland en ook de radioshow zorgde weer voor een relletje. Wilfred Genee vond dat André Hazes te jong was om Ik leef mijn eigen leven te zingen en daar werd de zanger erg boos over. Hij weigerde om ooit nog in dezelfde show met Genee te zitten.

Genee: "Die jongen heeft zich prima ontwikkeld, dat meen ik serieus. Maar ik vind zijn reactie op mijn uitspraak heel onvolwassen. Ik heb gezegd dat ik hem te jong vind om een bepaald levenslied te zingen, niet dat ‘ie zijn vrouw slaat of aan kinderporno doet. Kom op zeg." 

Karaoke

Gelukkig weet Celine Huijsmans wel een manier om deze ruzie op te lossen "Ik ken Wilfred en André allebei. Volgens mij is het zo weer goed als ze een avond samen gaan karaoke’en."

Veronica Inside is maandag t/m donderdag te horen tussen 16:00 en 18:00 uur op Radio Veronica. Het volledige interview met Wilfred Genee en Celine Huijsmans staat in Veronica Magazine

More content below the advertising