Bekende en iets minder bekende Nederlanders staan te trappelen om te bewijzen dat zij de slimste van Nederland zijn. Daarvoor moeten ze wel zo veel mogelijk afleveringen overleven.

De naam Roelof de Vries doet niet direct een belletje rinkelen, maar deze radiopresentator wist in het zomerseizoen van De Slimste Mens al zijn tegenspelers weg te spelen en mocht de titel van het programma maandenlang dragen. Vanaf vanavond staan de nieuwe uitdagers weer klaar en wordt aan het einde van dit winterseizoen een nieuwe slimmerik gekroond. 

De eerste drie kanshebbers zijn radio-dj Gijs Staverman, komiek Edson da Graça en voormalig SBS-zenderbaas Tina Nijkamp. De overblijvers zullen het daarna opnemen tegen onder andere: zangeres Roxeanne Hazes, schaatser Mark Tuitert, boswachter Arjan Postma, sportjournalist Jeroen Stekelenburg en voormalig atleet Gregory Sedoc.

In de kennisquiz moeten kandidaten zoveel mogelijk vragen goed beantwoorden onder toeziend oog van Philip Freriks en Maarten van Rossem. Bij een goed antwoord krijgen ze seconden op de teller en hoe langer ze nadenken, hoe meer tijd ze verliezen. 

Article continues after the ad

De Slimste Mens is vanaf vanavond iedere werkdag te zien om 20.25 uur op NPO 2.

More content below the advertising