We zetten de kandidaten op een rijtje

Het negentiende seizoen van Wie is de Mol? gaat vanavond van start. Het programma heeft weer een blik BN'ers opengetrokken, waarvan eentje de Mol is. Wij zetten de deelnemers op een rijtje.

Van links naar rechts:

Nikkie de Jager

Van YouTube naar je televisiescherm. NikkieTutorials duikt overal op en kon haar werk als visagiste gebruiken als smoes om lang van huis te zijn. "Ik reis heel veel voor m'n werk. Iedereen denkt dat ik een product aan het ontwikkelen ben in Los Angeles."

Evelien de Bruijn

De presentatrice ken je waarschijnlijk als een van de gezichten van Hart van Nederland, Evelien blijkt ook een hele fanatieke kandidaat te zijn. "Ik ga er alles, maar dan ook alles aan doen om te winnen. Ik ga heel goed om me heen kijken en heel goed luisteren."

Jamie Trenité

Rijzende ster Jamie is de presentator van Jules Unlimited en zo nu en dan tafelheer bij DWDD. "Als kandidaat ben ik iemand die de groep volgens mij wel een beetje aanzwengelt."

Evi Hanssen

De Vlaamse presentatrice werd bekend in Nederland als het gezicht van Expeditie Robinson, dit keer is het Evi zelf die een spelletje speelt. "Ik denk dat ik vrij flexibel ben. Ik pas me makkelijk aan in situaties."

Rick Paul van Mulligen

De acteur uit onder andere A'dam - E.V.A., Rundfunk en De Grote Improvisatieshow vond het erg leuk om zijn deelname geheim te houden. "Vooral omdat ik zo'n goeie leugen heb en iedereen er met open ogen intrapte."

Robert van Beckhoven

Bakker, patissier, presentator, jurylid en misschien ook de Mol? Robert van Beckhoven is van alle markten thuis en gebruikt dit in zijn voordeel. "Ik ben een allemansvriendje. Met iedereen lekker makkelijk praten zonder dat ze in de gaten hebben dat ik ze uithoor."

Merel Westrik

Als presentatrice van het dagelijkse RTL Nieuws had Merel een goed excuus nodig om lang weg te blijven voor de opnames van WIDM. "Ik heb gezegd... En dat spijt me, lieve collega's... Ik heb gezegd dat ik geopereerd word aan mijn keelamandelen."

Nielson

Onder zijn echte naam Niels Littooij laat zanger Nielson een nieuwe kant van zichzelf zien. Zijn strategie: "Ik ga mezelf in toom proberen te houden tijdens de opdrachten, want anders gaan zoveel dingen langs je heen." 

Sarah Chronis

De actrice uit Onderweg naar morgen, Divorce en Bloedlink is een grote fan van het programma. "Toen ik gevraagd werd, heb ik mijzelf niet gek gemaakt door alle seizoenen opnieuw te bekijken. Want ja, je moet er maar gewoon instappen en op je gevoel afgaan."

Sinan Can

Onderzoeksjournalist en documentairemaker Sinan Can gebruikt zijn ervaring om het spel te spelen. "Ik reis al een aantal jaren door oorlogsgebieden. Daar moet je ook een overlevingsinstinct hebben en strategisch zijn. Tien stappen vooruit denken. Ik denk dat dat mij heel erg gaat helpen in dit programma."

Wie is de Mol? start vanavond om 20:30 uur op NPO 1. Wil je meer informatie over de kandidaten? Bekijk dan hun profielen op de website van Wie is de Mol?

Nikkie de Jager

Evelien de Bruijn

Jamie Trenité

Evi Hanssen

Rick Paul van Mulligen

Robert van Beckhoven

Merel Westrik

Nielson

Sarah Chronis

Sinan Can

We hebben veel rare filmpjes gezien op internet, maar dit slaat echt alles. De Peruaanse artiest Tongo heeft een cover gemaakt van Bohemian Rhapsody en we staan nog steeds met ons mond vol tanden.

De Peruaanse artiest Tongo is een ster in zijn eigen land en werd wereldberoemd op YouTube met zijn covers van Engelstalige hits. Is hij soms zo een getalenteerde zanger? Nope. Hij is zelfs heel slecht in Engels en dat is deels de 'charme' van zijn muziek. Alsof dat nog niet genoeg is, maakt hij er ook altijd een extreem amateuristische videoclip bij die niet meer gekost kan hebben dan wat kleingeld en een cadeaubon.

Na muziek van Linkin Park en The Beatles te hebben gecovered, is het nu de beurt aan Queen. Met een nepsnor doet hij zijn 'beste' Freddie Mercury imitatie en gooit hij er teksten uit als "Amyasa purboi", "Mama, yaskilama" en "Is dis de rial laif". En juist wanneer je denkt dat het niet gekker kan worden, gaat hij swingen met dansende ruimtewezens. 

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine.