Een blik in het leven van een vlogger

Videoland neemt een kijkje in het leven van vlogger Famke Louise met een vierdelige documentaireserie over de YouTube-ster. 

Famke Louise was de laatste BN'er die werd aangekondigd voor Expeditie Robinson maar wie haar niet volgt op YouTube zou denken dat ze bij Kamp Onbekend hoort te zitten. Het 19-jarige model is erg populair op YouTube en haar videoclips zijn miljoenen keren bekeken. Maar niet iedereen is gek op Famke en ze krijgt ook de nodige kritiek te verwerken op haar zangkunsten. 

Documentairemaakster Elza Jo Tratlehner vond het fascinerend om te zien hoe een 19-jarige meisje omgaat met de bewondering en de haat. Ze toont in de documentaireserie Famke Louise een hele andere kant van de YouTube-ster. "Ik denk dat mensen na het zien van de docuserie anders tegen Famke aankijken. Haar persoonlijke leven is namelijk minstens zo heftig als haar leven als artiest, ik denk dat mensen zich dat niet beseffen.’’

Famke Louise vond het nog best lastig om urenlang een camera op haar snoet te hebben en zichzelf open te stellen. “Ik vond het best confronterend om alles terug te zien, maar ik geniet van elke seconde van mijn leven op dit moment. Er zijn goede en slechte momenten, maar ik blijf hard werken."

De vierdelige documentaireserie Famke Louise is vanaf 4 november te zien op Videoland. 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag