Een blik in het leven van een vlogger

Videoland neemt een kijkje in het leven van vlogger Famke Louise met een vierdelige documentaireserie over de YouTube-ster. 

Famke Louise was de laatste BN'er die werd aangekondigd voor Expeditie Robinson maar wie haar niet volgt op YouTube zou denken dat ze bij Kamp Onbekend hoort te zitten. Het 19-jarige model is erg populair op YouTube en haar videoclips zijn miljoenen keren bekeken. Maar niet iedereen is gek op Famke en ze krijgt ook de nodige kritiek te verwerken op haar zangkunsten. 

Documentairemaakster Elza Jo Tratlehner vond het fascinerend om te zien hoe een 19-jarige meisje omgaat met de bewondering en de haat. Ze toont in de documentaireserie Famke Louise een hele andere kant van de YouTube-ster. "Ik denk dat mensen na het zien van de docuserie anders tegen Famke aankijken. Haar persoonlijke leven is namelijk minstens zo heftig als haar leven als artiest, ik denk dat mensen zich dat niet beseffen.’’

Famke Louise vond het nog best lastig om urenlang een camera op haar snoet te hebben en zichzelf open te stellen. “Ik vond het best confronterend om alles terug te zien, maar ik geniet van elke seconde van mijn leven op dit moment. Er zijn goede en slechte momenten, maar ik blijf hard werken."

De vierdelige documentaireserie Famke Louise is vanaf 4 november te zien op Videoland. 

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.