De Britse documentairemaker Louis Theroux reist naar Amerika om te onderzoeken of het een goed idee is om een relatie te hebben met meer dan één persoon. 

Voor het drieluik Altered States vertrekt Louis Theroux naar Amerika en verdiept hij zich in drie grote onderwerpen: liefde, dood en leven. In de eerste aflevering van deze trilogie vraagt hij zich af of het traditionele huwelijk nog wel een toekomst heeft. De helft van de Amerikaanse huwelijken eindigt namelijk in een scheiding. Is het dan niet beter om een relatie te hebben met z'n drietjes of misschien met nog meer partners? 

Om daar antwoord op te krijgen, reist Louis naar de stad Portland waar polyamorie, dat is de officiële term, heel normaal is. Hij praat onder andere met een koppel dat een relatie heeft met een ander koppel. Jerry is getrouwd met Heide, Heide is verloofd met Joe en Joe is getrouwd met Gretchen. In de praktijk komt het er op neer dat Heide en Joe het heel erg leuk hebben samen, Gretchen vindt het allemaal prima en Jerry accepteert de situatie om Heide niet te verliezen. 

Louis Theroux: Altered States - Love Without Limits is te zien om 21:20 uur op NPO 3 en daarna is de aflevering nog een week lang terug te kijken op de website van de VPRO.

 

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt. 

Een waardige opvolger

Jurassic World speelt zich 22 jaar af na de gebeurtenissen in Jurassic Park en zoals je verwacht, gaat alles weer helemaal fout. 

In het themapark Jurassic World kunnen mensen zich vergapen aan levende dinosaurussen, maar zelfs deze reusachtige reptielen worden na een tijdje saai en de wetenschappers van het park creëeren hun eigen dino. Wanneer deze Indominus Rex ontsnapt, moet de heldhaftige dierentrainer Owen samen met manager Claire een manier vinden om de bezoekers van het park te redden. 

Jurassic Park is een klassieker, maar de twee vervolgfilms komen qua kwaliteit niet in de buurt van het eerste deel. Jurassic World is daarentegen een waardige opvolger vol knipogen naar het origineel. De avonturenfilm zit vol enge dino's en het is een ware achtbaanrit met een sterk verhaal. Precies zoals je verwacht van een Jurassic Park-film.

Om 20:30 uur op Veronica.