De Britse documentairemaker Louis Theroux reist naar Amerika om te onderzoeken of het een goed idee is om een relatie te hebben met meer dan één persoon. 

Voor het drieluik Altered States vertrekt Louis Theroux naar Amerika en verdiept hij zich in drie grote onderwerpen: liefde, dood en leven. In de eerste aflevering van deze trilogie vraagt hij zich af of het traditionele huwelijk nog wel een toekomst heeft. De helft van de Amerikaanse huwelijken eindigt namelijk in een scheiding. Is het dan niet beter om een relatie te hebben met z'n drietjes of misschien met nog meer partners? 

Om daar antwoord op te krijgen, reist Louis naar de stad Portland waar polyamorie, dat is de officiële term, heel normaal is. Hij praat onder andere met een koppel dat een relatie heeft met een ander koppel. Jerry is getrouwd met Heide, Heide is verloofd met Joe en Joe is getrouwd met Gretchen. In de praktijk komt het er op neer dat Heide en Joe het heel erg leuk hebben samen, Gretchen vindt het allemaal prima en Jerry accepteert de situatie om Heide niet te verliezen. 

Article continues after the ad

Louis Theroux: Altered States - Love Without Limits is te zien om 21:20 uur op NPO 3 en daarna is de aflevering nog een week lang terug te kijken op de website van de VPRO.

 

More content below the advertising