Wendy van Dijk startte haar televisiecarrière bij SBS6 en na dertien jaar bij RTL 4 keert de presentatrice terug naar de zender waar het allemaal begon. 

6Inside had eindelijk eens groot nieuws te pakken. De nieuwe roddelrubriek van Albert Verlinde opende met het bericht dat Wendy van Dijk overstapt van RTL naar SBS. De presentatrice laat weten dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Het eerste programma dat zij gaat presenteren voor de zender van John de Mol is de dansshow Dance Dance Dance. Daarnaast gaat ze haar online platform Wendy Multimedia uitbreiden en versterken in samenwerking met Talpa Network, waar SBS6 onderdeel van is. 

Aan tafel bij Jeroen Pauw liet John de Mol weten dat hij met een of twee verrassingen zou komen en dat hij graag The Voice of Holland naar SBS6 wil halen. Met de transfer van Wendy van Dijk is de eerste stap gezet. Bij 6Inside gaf van Dijk aan dat ze dit seizoen van The Voice nog presenteert, maar daarna moet ze afscheid nemen van het programma. Volgens Albert Verlinde is dat nog helemaal niet zeker: "Of er gebeurt wat met die Voice, maar daar ga jij niet over."

6Inside is iedere werkdag te zien om 18:00 uur op SBS6. The Voice of Holland wordt iedere vrijdag uitgezonden om 20:30 uur op RTL 4.

More content below the advertising
More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.