Welmoed Sijtsma in ruimte outfit
Source
Foto: Mike van den Toorn

Met Op1 maakte Welmoed Sijtsma haar debuut als talkshow-presentatrice en dat was erg spannend. "Ik heb van tevoren ook écht gedacht: waarom dóe ik dit eigenlijk?"

Iedere werkdag wordt de talkshow Op1 gepresenteerd door een ander duo, met op donderdag Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck. Welmoed, die ook Goedemorgen Nederland presenteert, krijgt lovende kritieken en wordt gezien als een rijzende ster. "Ik was blij dat er geen dingen grandioos zijn misgegaan," vertelt de nuchtere Friezin in Veronica Magazine. "En ik was blij met de positieve reacties. Maar belangrijker: ik vond het erg leuk om te doen."

Talkshow-oorlog

Op1 staat tegenover Jinek en dat zette nog meer druk op de presentatrice. "Ik heb van tevoren ook écht gedacht: waarom dóe ik dit eigenlijk? Iedereen had het erover, er werd een enorme druk opgelegd, er werd zelfs gesproken over een talkshow-oorlog. Ik snapte dat wel; als ik er zelf niet bij betrokken was geweest had ik er ook van alles meegedaan in Goedemorgen Nederland."

Spanning

Tot het laatste moment bleef het spannend. "Het werd zó groot gemaakt. Ik dacht: wat ga ik in hemelsnaam doen? En dan was er ook nog eens live publiek en dat is eigenlijk niets voor mij. Op de dag zelf bouwde de spanning zich op, zat ik in de zenuwen tijdens de schmink en kreeg ik op het laatste moment te horen dat er nog van alles was veranderd. Maar wat heel chill was: toen de eerste woorden over tafel gingen, was het weg. De knop ging meteen om."

Article continues after the ad

Het complete interview met Welmoed Sijtsma staat in Veronica Magazine nummer 5.

Op1 is iedere werkdag te zien om 22:25 uur op NPO 1

More content below the advertising