Foto: Roel Nederveen
Foto: Roel Nederveen

Robert ten Brink was tien jaar lang het gezicht van Lotto Weekend Miljonairs en vanaf mei gaat hij het programma weer presenteren op RTL 4 onder de nieuwe naam Bankgiro Miljonairs.

Ruim tien jaar lang presenteerde Robert ten Brink Lotto Weekend Miljonairs, hij begon in 1999 en toen de quiz in 2006 verhuisde van SBS6 naar RTL 4 ging Robert gewoon mee. Hij vond het ook niet fijn toen het programma in 2011 weer verhuisde naar SBS6 en de presentatie in handen kwam van Jeroen van der Boom. In dat jaar kwam er ook definitief een einde aan de spelshow.

Sponsor

Nu keert Weekend Miljonairs na jaren weer terug, gesponsord door de BankGiro Loterij. De naam is daarom ook veranderd in Bankgiro Miljonairs, maar dat is het enige verschil. Kandidaten moeten nog steeds vijftien multiple choice vragen goed beantwoorden om een miljoen euro te verdienen en ze mogen daarbij verschillende hulplijnen inschakelen. 

More content below the advertising

Spannend

Robert ten Brink is erg blij dat hij het programma weer mag presenteren. "De terugkomst van BankGiro Miljonairs is voor mij een droom die uitkomt. Ik verheug mij erop om de spannendste quiz ter wereld terug op de buis te brengen."

Bankgiro Miljonairs is te zien vanaf zaterdag 25 mei om 21:30 uur op RTL 4.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.