Nu is het tijd voor een terugblik

Glennis Grace strandde in de finale van America's Got Talent, nu is het tijd om terug te kijken op haar Amerikaanse avontuur.

Een applausje voor onze eigen Glennis Grace is wel terecht. Ze deed mee aan America's Got Talent en schopte het met haar zangkunsten tot de finale en behoorde tot de beste tien acts van de show. Met haar deelname zette ze zichzelf op de kaart in de VS en legde een basis voor een buitenlandse carrière. Voordat het zo ver is, kijken we nog even terug op de afgelopen periode met twee programma's.

 

Glennis Grace: Het meisje uit de Jordaan

Kijkers van Videoland hebben deze documentaire al kunnen bekijken maar vanavond kan heel Nederland meegenieten. Nada van Nie besloot jaren geleden de camera te pakken en Glennis Grace te volgen. Wat volgt is een intiem portret van een vrouw die nooit opgeeft en wanneer haar Amerikaanse droom uit lijkt te komen, verandert een simpel portret in een feel good movie. 

Vanavond om 22:00 uur op RTL 4

 

Door andere ogen

In dit programma wordt het levensverhaal van Glennis Grace verteld door de mensen die haar goed kennen. Haar ex-manager John van Katwijk, presentator Henny Huisman en zangcoach Babette Labeij vertellen over de ambitieuze zangeres die haar dromen volgde en ze ook uit liet komen. 

Maandag 24 september om 20:25 uur op NPO 2

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.