Juist wanneer je bent afgekickt van Penoza en eindelijk hebt geaccepteerd dat De 12 van Oldenheim is afgelopen, komt de KRO/NCRV op zondag 26 augustus met een nieuwe serieverslaving.

Ik Weet Wie Je Bent draait om topadvocaat Daniel Elias die zich helemaal niks meer kan herinneren na een auto-ongeluk. Hij weet zelfs niet meer wie hij is. Dat is nog niet eens zijn grootste probleem want in zijn auto worden bloedsporen van zijn verdwenen nichtje Anna gevonden. Daniel is direct de hoofdverdachte en moet zijn onschuld zien te bewijzen. Maar is hij eigenlijk wel onschuldig?

Daan Schuurmans vertelt in Veronica Magazine dat de rol van Daniel Elias hem aantrok omdat hij het een uitdaging vond om iemand met geheugenverlies te spelen. “Je kunt niet de hele tijd met een vraagteken boven je hoofd rondlopen, dus hoe zet je dat geloofwaardig neer? Zelf heb ik het geheugen van een olifant, al wordt het iets minder nu ik wat ouder word, haha. Maar het moet heel apart zijn om in een wereld rond te lopen waarin iedereen iets van jou weet, maar jij niemand herkent en dus met niemand een band hebt.”

Gaite Jansen speelt Daniels verdwenen nichtje Anna en was direct enthousiast toen ze het script in handen kreeg. “Ik wilde vanaf de eerste pagina verder lezen totdat ik alle zestien afleveringen had gehad. Best bijzonder dat dat kon trouwens, want meestal zijn er pas twee afleveringen van een serie geschreven als de opnames beginnen.”

Article continues after the ad

Als je net zo nieuwsgierig bent als Gaite en niet wil wachten tot alle zestien afleveringen van Ik Weet wie Je Bent zijn uitgezonden, kan je nog altijd het origineel kijken. De serie is namelijk een remake van de Spaanse serie Sé Quién Eres.

 

More content below the advertising