Juist wanneer je bent afgekickt van Penoza en eindelijk hebt geaccepteerd dat De 12 van Oldenheim is afgelopen, komt de KRO/NCRV op zondag 26 augustus met een nieuwe serieverslaving.

Ik Weet Wie Je Bent draait om topadvocaat Daniel Elias die zich helemaal niks meer kan herinneren na een auto-ongeluk. Hij weet zelfs niet meer wie hij is. Dat is nog niet eens zijn grootste probleem want in zijn auto worden bloedsporen van zijn verdwenen nichtje Anna gevonden. Daniel is direct de hoofdverdachte en moet zijn onschuld zien te bewijzen. Maar is hij eigenlijk wel onschuldig?

Daan Schuurmans vertelt in Veronica Magazine dat de rol van Daniel Elias hem aantrok omdat hij het een uitdaging vond om iemand met geheugenverlies te spelen. “Je kunt niet de hele tijd met een vraagteken boven je hoofd rondlopen, dus hoe zet je dat geloofwaardig neer? Zelf heb ik het geheugen van een olifant, al wordt het iets minder nu ik wat ouder word, haha. Maar het moet heel apart zijn om in een wereld rond te lopen waarin iedereen iets van jou weet, maar jij niemand herkent en dus met niemand een band hebt.”

Gaite Jansen speelt Daniels verdwenen nichtje Anna en was direct enthousiast toen ze het script in handen kreeg. “Ik wilde vanaf de eerste pagina verder lezen totdat ik alle zestien afleveringen had gehad. Best bijzonder dat dat kon trouwens, want meestal zijn er pas twee afleveringen van een serie geschreven als de opnames beginnen.”

Als je net zo nieuwsgierig bent als Gaite en niet wil wachten tot alle zestien afleveringen van Ik Weet wie Je Bent zijn uitgezonden, kan je nog altijd het origineel kijken. De serie is namelijk een remake van de Spaanse serie Sé Quién Eres.

 

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.