Star Trek wordt om de zoveel tijd in een nieuw jasje gestoken. Star Trek: Discovery is de meest recente versie van de serie en het tweede seizoen gaat vandaag van start op Netflix. 

Star Trek is een iconische serie, maar worstelt ook met een suf imago. Om een nieuw publiek aan te spreken, werd Star Trek: Discovery daarom net wat hipper, avontuurlijker, verrassender en gewelddadiger. De nieuwe formule was een succes. Voor de trouwe fans zaten er genoeg verwijzingen in naar eerdere Star Trek-series en nieuwkomers kregen een intelligent verhaal vol actie en spanning voorgeschoteld. 

In het eerste seizoen was niemand veilig en verloren meerdere hoofdpersonen het leven. In Discovery is de dood echter niet het einde en de verwachting is dat we in het tweede seizoen een aantal geliefde bemanningsleden terug zien keren. Ook komen we in dit seizoen een stapje dichter bij de originele Star Trek. Spock en de Enterprise spelen een belangrijke rol en we leren kapitein Pike, de voorganger van kapitein Kirk, kennen. 

More content below the advertising

Star Trek: Discovery is in Nederland te zien op Netflix, maar wordt in Amerika wekelijks uitgezonden op CBS All Access. Daarom zijn niet alle afleveringen gelijk beschikbaar en moet je na aflevering negen ook nog eens langer wachten omdat ze in Amerika een korte pauze inlassen. Dat is echter een prima moment om alle andere Star Trek-series op Netflix te bingewatchen. 

Vanaf vandaag staat de eerste aflevering van Star Trek: Discovery op Netflix.

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.