Star Trek wordt om de zoveel tijd in een nieuw jasje gestoken. Star Trek: Discovery is de meest recente versie van de serie en het tweede seizoen gaat vandaag van start op Netflix. 

Star Trek is een iconische serie, maar worstelt ook met een suf imago. Om een nieuw publiek aan te spreken, werd Star Trek: Discovery daarom net wat hipper, avontuurlijker, verrassender en gewelddadiger. De nieuwe formule was een succes. Voor de trouwe fans zaten er genoeg verwijzingen in naar eerdere Star Trek-series en nieuwkomers kregen een intelligent verhaal vol actie en spanning voorgeschoteld. 

In het eerste seizoen was niemand veilig en verloren meerdere hoofdpersonen het leven. In Discovery is de dood echter niet het einde en de verwachting is dat we in het tweede seizoen een aantal geliefde bemanningsleden terug zien keren. Ook komen we in dit seizoen een stapje dichter bij de originele Star Trek. Spock en de Enterprise spelen een belangrijke rol en we leren kapitein Pike, de voorganger van kapitein Kirk, kennen. 

Article continues after the ad

Star Trek: Discovery is in Nederland te zien op Netflix, maar wordt in Amerika wekelijks uitgezonden op CBS All Access. Daarom zijn niet alle afleveringen gelijk beschikbaar en moet je na aflevering negen ook nog eens langer wachten omdat ze in Amerika een korte pauze inlassen. Dat is echter een prima moment om alle andere Star Trek-series op Netflix te bingewatchen. 

Vanaf vandaag staat de eerste aflevering van Star Trek: Discovery op Netflix.

More content below the advertising