John de Mol heeft de oorlog verklaard aan RTL en de eerste aanval is de terugkeer van Albert Verlinde met Boulevard-kopie 6 Inside. Wat kunnen we van deze show verwachten?

SBS6 beschrijft de nieuwe dagelijkse actualiteitenrubriek 6 Inside als volgt: "Onder aanvoering van Jan Versteegh bespreken de deskundigen aan tafel wat Nederland diezelfde dag bezighield." Deze deskundigen worden insiders genoemd en iedere dag schuift er iemand anders aan. Vaste insider is Albert Verlinde. Het mag duidelijk zijn dat SBS6 een eigen versie van RTL Boulevard heeft gemaakt, maar heeft RTL ook iets te vrezen van deze kloon?

De Insiders

Laten we eerst kijken naar de Insiders. Tot nog toe zijn de volgende namen bekend: stylist Fred van Leer, advocaat Sébas Diekstra, misdaadjournalist Mick van Wely, sportjournaliste Hélène Hendriks, sportjournaliste Barbara Barend, mediakenner Rob Goossens, royalty-deskundige Rick Evers en niemand minder dan modedeskundige Fiona Hering, die haar terugkeer maakt op televisie. 

Article continues after the ad

De sfeer

Tussen de Insiders zitten wel een paar namen die een belletje doen rinkelen, maar we zijn nog niet helemaal overtuigd. De belangrijke vraag is natuurlijk, doen ze het een beetje goed aan tafel? Volgens Albert Verlinde wordt het een prikkelend programma. "De gesprekken aan onze tafel zijn vrolijk, scherp, meelevend en zitten boordevol inside informatie waarbij uitgesproken meningen niet geschuwd worden. Als kijker word je niet alleen helemaal bijgepraat, je wordt ook geprikkeld door de Insiders aan tafel."

Het tijdstip

Tot nog toe horen we niks nieuws, maar het tijdstip is wel een voordeel. 6 Inside begint namelijk een half uur eerder dan RTL Boulevard! Alles wat Versteegh en Verlinde behandelen is dan al oud nieuws wanneer Boulevard begint. En Verlinde heeft voor de eerste aflevering al een groot verhaal te pakken. Aan tafel bij Jinek beloofde hij te komen met belangrijk nieuws uit de mediahoek.

Wat dit nieuws is? Tja, daarvoor moet je vanavond kijken naar 6 Inside om 18:00 uur op SBS6.

More content below the advertising