Deze presentatoren waren de koningen van de zaterdagavond! Maar waar zijn deze showmasters eigenlijk gebleven? Wij zetten er vijf op een rijtje.

Frank Masmeijer

De spelshow Dinges en de Holidayshow waren de bekendste wapenfeiten van Frank Masmeijer. Daarnaast mocht hij grote benefietshows presenteren. Het NCRV-gezicht verdween halverwege de jaren 90 abrupt van de televisie. Naar verluidt zou hij een deelnemer (die hij kende) hebben geholpen een cruise te winnen. Hoewel hij altijd heeft ontkend, kwam hij op televisie niet meer aan de bak.

Sindsdien ging het niet echt beter met Masmeijer. Hij werkte als horeca-ondernemer, wat ook niet jofel afliep, en momenteel zit hij in een Belgische gevangenis; veroordeeld tot acht jaar cel voor de smokkel van 467 kilo cocaïne. Het hoger beroep is in volle gang.

More content below the advertising

Marc Klein Essink

Jarenlang maakte Marc Klein Essink mensen blij, als presentator van de Staatsloterijshow. Tegenwoordig wordt de trekking er in een paar minuten doorheen gefrommeld, maar in de 90s was elke aflevering een avondvullende show. Daar bleef je voor thuis!

Klein Essink was ook acteur, zoals in het succesvolle Medisch Centrum West. Na de Staatsloterijshow bleef de presentator bezig, maar zijn programma’s (o.a. De Lijf ShowBankGiro Loterij Kies De Kluis) bleken helaas wat minder succesvol. De acteur heeft wel een drukke toneelcarrière (op het toneel én achter de schermen). Af en toe komt hij weer even op de buis, zoals bij de TV Kantine!

Rolf Wouters

De bomen leken voor Rolf Wouters tot aan de hemel te groeien in de jaren "90. Nadat hij de talentenjacht Showmasters won, ging hij aan het werk voor Liefde Op Het Eerste Gezicht, nam Wedden Dat…? over van Jos Brink en schitterde in Big Brother

In 2003 was Rolf Wouters echter op slag verdwenen, nadat een paar van zijn programma’s het niet goed deden voor de Avro. Een paar jaar later dook hij weer even op bij Talpa, om Sponsor Loterij Superbal te presenteren. Sindsdien werd er weinig meer van hem vernomen.

In 2014 gaf Wouters een opmerkelijk interview aan de Volkskrant. Naar eigen zeggen had de presentator even geen zin meer om iets op tv te doen, en duurde dat ‘even’ steeds langer! Hoe langer hij weg was, des te groter was de drempel om weer contact op te nemen met zijn oud-collega’s, en zo gebeurde het dat hij ruim 10 jaar niet te zien was!

Tot hij opeens verscheen in de nostalgische spelshow Oh Wat Een Jaar.

Rob Fruithof

Hele generaties kunnen de tune van de legendarische dierenquiz Waku Waku nog meezingen. De presentatie van de show was van 1989 tot 1996 in handen van de enige echte Rob Fruithof!

Hij sprak de stem in van Het Beest, in Belle En Het Beest, presenteerde een jaartje Ter Land, Ter Zee En In De Lucht en sprak veel reclames in. Daarna was hij ineens verdwenen!

Samen met een paar andere BN’ers trapte Fruithof in een pyramidespel van ‘wonderbelegger’ René van den Berg, waardoor hij een flink deel van zijn geld verloor. Tegenwoordig woont hij in Zuid-Afrika, waar hij zijn originele vak (acteren) weer op heeft gepakt. Zijn laatste grote wapenfeit was een rol in de piratenserie Black Sails.

Henny Huisman

Henny Huisman is misschien wel de grootste presentator die ons land ooit gekend heeft. Huisman was eigenlijk muzikant (Lucifer!) en DJ, en werd door Joop van den Ende ontdekt toen hij André Hazes mocht aankondigen. Hij verwerkte zijn liefde voor muziek in verschillende programma’s, zoals de (Mini-)Playbackshow en de Soundmixshow.

Door de jaren heen werden best wat deelnemers aan de Soundmixshow bekend: o.a. Marco Borsato, Glennis Grace en Gerard Joling. Daarnaast gooit Huisman hoge ogen met de Surprise Show.

Zodra de talentenjachtshows groot werden, dankzij het succes van Idols begin jaren 2000, was het snel afgelopen voor Henny. Hij kan nog terecht bij de EO, maar daar vertrekt hij al vrij snel, omdat de religieuze insteek hem te veel beknelt.

Hoewel we Henny Huisman tegenwoordig een stuk minder zien, leeft zijn legende voort! Daarnaast leek Hendrik Haan (uit Koog aan de Zaan) uit het Sinterklaasjournaal wel een beetje op de oud-presentator...

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.