Deze presentatoren waren de koningen van de zaterdagavond! Maar waar zijn deze showmasters eigenlijk gebleven? Wij zetten er vijf op een rijtje.

Frank Masmeijer

De spelshow Dinges en de Holidayshow waren de bekendste wapenfeiten van Frank Masmeijer. Daarnaast mocht hij grote benefietshows presenteren. Het NCRV-gezicht verdween halverwege de jaren 90 abrupt van de televisie. Naar verluidt zou hij een deelnemer (die hij kende) hebben geholpen een cruise te winnen. Hoewel hij altijd heeft ontkend, kwam hij op televisie niet meer aan de bak.

Sindsdien ging het niet echt beter met Masmeijer. Hij werkte als horeca-ondernemer, wat ook niet jofel afliep, en momenteel zit hij in een Belgische gevangenis; veroordeeld tot acht jaar cel voor de smokkel van 467 kilo cocaïne. Het hoger beroep is in volle gang.

Marc Klein Essink

Jarenlang maakte Marc Klein Essink mensen blij, als presentator van de Staatsloterijshow. Tegenwoordig wordt de trekking er in een paar minuten doorheen gefrommeld, maar in de 90s was elke aflevering een avondvullende show. Daar bleef je voor thuis!

Klein Essink was ook acteur, zoals in het succesvolle Medisch Centrum West. Na de Staatsloterijshow bleef de presentator bezig, maar zijn programma’s (o.a. De Lijf ShowBankGiro Loterij Kies De Kluis) bleken helaas wat minder succesvol. De acteur heeft wel een drukke toneelcarrière (op het toneel én achter de schermen). Af en toe komt hij weer even op de buis, zoals bij de TV Kantine!

Rolf Wouters

De bomen leken voor Rolf Wouters tot aan de hemel te groeien in de jaren "90. Nadat hij de talentenjacht Showmasters won, ging hij aan het werk voor Liefde Op Het Eerste Gezicht, nam Wedden Dat…? over van Jos Brink en schitterde in Big Brother

In 2003 was Rolf Wouters echter op slag verdwenen, nadat een paar van zijn programma’s het niet goed deden voor de Avro. Een paar jaar later dook hij weer even op bij Talpa, om Sponsor Loterij Superbal te presenteren. Sindsdien werd er weinig meer van hem vernomen.

In 2014 gaf Wouters een opmerkelijk interview aan de Volkskrant. Naar eigen zeggen had de presentator even geen zin meer om iets op tv te doen, en duurde dat ‘even’ steeds langer! Hoe langer hij weg was, des te groter was de drempel om weer contact op te nemen met zijn oud-collega’s, en zo gebeurde het dat hij ruim 10 jaar niet te zien was!

Tot hij opeens verscheen in de nostalgische spelshow Oh Wat Een Jaar.

Rob Fruithof

Hele generaties kunnen de tune van de legendarische dierenquiz Waku Waku nog meezingen. De presentatie van de show was van 1989 tot 1996 in handen van de enige echte Rob Fruithof!

Hij sprak de stem in van Het Beest, in Belle En Het Beest, presenteerde een jaartje Ter Land, Ter Zee En In De Lucht en sprak veel reclames in. Daarna was hij ineens verdwenen!

Samen met een paar andere BN’ers trapte Fruithof in een pyramidespel van ‘wonderbelegger’ René van den Berg, waardoor hij een flink deel van zijn geld verloor. Tegenwoordig woont hij in Zuid-Afrika, waar hij zijn originele vak (acteren) weer op heeft gepakt. Zijn laatste grote wapenfeit was een rol in de piratenserie Black Sails.

Henny Huisman

Henny Huisman is misschien wel de grootste presentator die ons land ooit gekend heeft. Huisman was eigenlijk muzikant (Lucifer!) en DJ, en werd door Joop van den Ende ontdekt toen hij André Hazes mocht aankondigen. Hij verwerkte zijn liefde voor muziek in verschillende programma’s, zoals de (Mini-)Playbackshow en de Soundmixshow.

Door de jaren heen werden best wat deelnemers aan de Soundmixshow bekend: o.a. Marco Borsato, Glennis Grace en Gerard Joling. Daarnaast gooit Huisman hoge ogen met de Surprise Show.

Zodra de talentenjachtshows groot werden, dankzij het succes van Idols begin jaren 2000, was het snel afgelopen voor Henny. Hij kan nog terecht bij de EO, maar daar vertrekt hij al vrij snel, omdat de religieuze insteek hem te veel beknelt.

Hoewel we Henny Huisman tegenwoordig een stuk minder zien, leeft zijn legende voort! Daarnaast leek Hendrik Haan (uit Koog aan de Zaan) uit het Sinterklaasjournaal wel een beetje op de oud-presentator...

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt. 

Een waardige opvolger

Jurassic World speelt zich 22 jaar af na de gebeurtenissen in Jurassic Park en zoals je verwacht, gaat alles weer helemaal fout. 

In het themapark Jurassic World kunnen mensen zich vergapen aan levende dinosaurussen, maar zelfs deze reusachtige reptielen worden na een tijdje saai en de wetenschappers van het park creëeren hun eigen dino. Wanneer deze Indominus Rex ontsnapt, moet de heldhaftige dierentrainer Owen samen met manager Claire een manier vinden om de bezoekers van het park te redden. 

Jurassic Park is een klassieker, maar de twee vervolgfilms komen qua kwaliteit niet in de buurt van het eerste deel. Jurassic World is daarentegen een waardige opvolger vol knipogen naar het origineel. De avonturenfilm zit vol enge dino's en het is een ware achtbaanrit met een sterk verhaal. Precies zoals je verwacht van een Jurassic Park-film.

Om 20:30 uur op Veronica.