Deze presentatoren waren de koningen van de zaterdagavond! Maar waar zijn deze showmasters eigenlijk gebleven? Wij zetten er vijf op een rijtje.

Frank Masmeijer

De spelshow Dinges en de Holidayshow waren de bekendste wapenfeiten van Frank Masmeijer. Daarnaast mocht hij grote benefietshows presenteren. Het NCRV-gezicht verdween halverwege de jaren 90 abrupt van de televisie. Naar verluidt zou hij een deelnemer (die hij kende) hebben geholpen een cruise te winnen. Hoewel hij altijd heeft ontkend, kwam hij op televisie niet meer aan de bak.

Sindsdien ging het niet echt beter met Masmeijer. Hij werkte als horeca-ondernemer, wat ook niet jofel afliep, en momenteel zit hij in een Belgische gevangenis; veroordeeld tot acht jaar cel voor de smokkel van 467 kilo cocaïne. Het hoger beroep is in volle gang.

Article continues after the ad

Marc Klein Essink

Jarenlang maakte Marc Klein Essink mensen blij, als presentator van de Staatsloterijshow. Tegenwoordig wordt de trekking er in een paar minuten doorheen gefrommeld, maar in de 90s was elke aflevering een avondvullende show. Daar bleef je voor thuis!

Klein Essink was ook acteur, zoals in het succesvolle Medisch Centrum West. Na de Staatsloterijshow bleef de presentator bezig, maar zijn programma’s (o.a. De Lijf ShowBankGiro Loterij Kies De Kluis) bleken helaas wat minder succesvol. De acteur heeft wel een drukke toneelcarrière (op het toneel én achter de schermen). Af en toe komt hij weer even op de buis, zoals bij de TV Kantine!

Rolf Wouters

De bomen leken voor Rolf Wouters tot aan de hemel te groeien in de jaren "90. Nadat hij de talentenjacht Showmasters won, ging hij aan het werk voor Liefde Op Het Eerste Gezicht, nam Wedden Dat…? over van Jos Brink en schitterde in Big Brother

In 2003 was Rolf Wouters echter op slag verdwenen, nadat een paar van zijn programma’s het niet goed deden voor de Avro. Een paar jaar later dook hij weer even op bij Talpa, om Sponsor Loterij Superbal te presenteren. Sindsdien werd er weinig meer van hem vernomen.

In 2014 gaf Wouters een opmerkelijk interview aan de Volkskrant. Naar eigen zeggen had de presentator even geen zin meer om iets op tv te doen, en duurde dat ‘even’ steeds langer! Hoe langer hij weg was, des te groter was de drempel om weer contact op te nemen met zijn oud-collega’s, en zo gebeurde het dat hij ruim 10 jaar niet te zien was!

Tot hij opeens verscheen in de nostalgische spelshow Oh Wat Een Jaar.

Rob Fruithof

Hele generaties kunnen de tune van de legendarische dierenquiz Waku Waku nog meezingen. De presentatie van de show was van 1989 tot 1996 in handen van de enige echte Rob Fruithof!

Hij sprak de stem in van Het Beest, in Belle En Het Beest, presenteerde een jaartje Ter Land, Ter Zee En In De Lucht en sprak veel reclames in. Daarna was hij ineens verdwenen!

Samen met een paar andere BN’ers trapte Fruithof in een pyramidespel van ‘wonderbelegger’ René van den Berg, waardoor hij een flink deel van zijn geld verloor. Tegenwoordig woont hij in Zuid-Afrika, waar hij zijn originele vak (acteren) weer op heeft gepakt. Zijn laatste grote wapenfeit was een rol in de piratenserie Black Sails.

Henny Huisman

Henny Huisman is misschien wel de grootste presentator die ons land ooit gekend heeft. Huisman was eigenlijk muzikant (Lucifer!) en DJ, en werd door Joop van den Ende ontdekt toen hij André Hazes mocht aankondigen. Hij verwerkte zijn liefde voor muziek in verschillende programma’s, zoals de (Mini-)Playbackshow en de Soundmixshow.

Door de jaren heen werden best wat deelnemers aan de Soundmixshow bekend: o.a. Marco Borsato, Glennis Grace en Gerard Joling. Daarnaast gooit Huisman hoge ogen met de Surprise Show.

Zodra de talentenjachtshows groot werden, dankzij het succes van Idols begin jaren 2000, was het snel afgelopen voor Henny. Hij kan nog terecht bij de EO, maar daar vertrekt hij al vrij snel, omdat de religieuze insteek hem te veel beknelt.

Hoewel we Henny Huisman tegenwoordig een stuk minder zien, leeft zijn legende voort! Daarnaast leek Hendrik Haan (uit Koog aan de Zaan) uit het Sinterklaasjournaal wel een beetje op de oud-presentator...

More content below the advertising