Vanavond worden twee films over de ontvoering van Freddy Heineken uitgezonden. Eentje is een sterke thriller en de ander is een draak van een film. wij vertellen je welke de moeite waard is en welke je mag missen. 

De Heineken ontvoering ***

Deze thriller is spannend en zit vol sterke acteurs, maar heel waarheidsgetrouw is de film niet. Willem Holleeder en Martin Erkamps werden samengevoegd tot het fictieve personage Rem en het is de bedoeling dat we zien hoe hij van buitenbeentje verandert in een geharde crimineel. Die ontwikkeling is niet zo heel sterk omdat Rem van het begin al een lompe hork is. 

Freddy Heineken is daarentegen veel interessanter en makkelijker om sympathie voor op te brengen. Hij wordt als een beest behandelt en wanneer hij vrijgelaten wordt, zint hij op wraak. Rutger Hauer trekt de film naar zich toe met zijn charisma en hoe goed de andere acteurs ook zijn, ze staan allemaal in de schaduw van Hauer. 

De Heineken ontvoering om 20:25 uur op NPO 3.

Kidnapping Freddy Heineken *

Het boek van Peter R. de Vries diende als inspiratiebron voor deze thriller. Verder dan de inhoudsopgave hebben de makers echter niet gelezen. Kidnapping Freddy Heineken is een nietszeggende verfilming die in de schaduw staat van De Heineken ontvoering.

Met Anthony Hopkins heeft de film wel een topacteur te pakken als Heineken, maar dat is ook het enige positieve puntje. Vrijwel alles wat te horen of te zien is, wekt vooral ergernis op: van de onsamenhangende accenten - iedereen lijkt uit een ander deel van de wereld te komen - tot de verkeerde bierflesjes; er waren toen nog geen groene pijpjes.

The Kidnapping of Freddy Heineken om 20:32 uur op RTL 4.

Foto: William Rutten
Foto: William Rutten

Als laatst overgebleven ster van RTL heeft Chantal Janzen het al druk genoeg. In het nieuwe programma Chantal komt werken krijgt ze er ook nog eens talloze baantjes bij. 

Net zoals voormalig RTL-collega's Linda de Mol en Wendy van Dijk heeft Chantal Janzen ook haar eigen tijdschrift, genaamd &C. Voor de website van het magazine gaat de presentatrice regelmatig op pad om nieuwe banen uit te proberen. In de rubriek Chantal komt werken ging ze onder andere aan de slag in een autogarage, het Amstel hotel en was Chantal zelfs even kassameisje bij de Albert Heijn. 

Chantal komt werken wordt in een nieuw jasje gestoken voor RTL 4. Het wordt dit keer geen snuffelstage, maar Chantal moet echt vol aan de bak. Bij de brandweer krijgt ze bijvoorbeeld gelijk een 24 uurs dienst en wordt ze vier keer op een nacht gewekt door een brandalarm, waarna ze gelijk de brandweerauto in moet. 

Chantal komt werken is te zien vanaf 28 maart om 20:30 uur op RTL 4.

Wij vertellen je alvast wat je deze week kan verwachten in The Bold and the Beautiful

Maandag

Ridge ruziet met Brooke. Hij is ervan overtuigd dat Bill toneelspeelt, alleen maar om Brooke voor zich terug te winnen. Bill laat Liam en Wyatt weten wat hij heeft besloten over de nalatenschap. Pam waarschuwt Eric voor Quinn.

Dinsdag

Katie wacht tot Thorne op zijn werk is en heeft dan een gesprek met Bill over hun zoontje. Steffy praat met Liam en Hope over de naderende feestdagen. Ze stelt voor hun meningsverschillen opzij te zetten.

Woensdag

Het is Thanksgiving en dat wordt gevierd bij Eric en Quinn. Iedereen is er: de Forresters, Logans, Spencers, Avants en Spectra's, en ze zijn allemaal voor een dagje aardig tegen elkaar.

Donderdag

In haar hoofd beleeft Taylor opnieuw de avond waarop ze Bill neerschoot. Ze is bang dat Bill haar alsnog verlinkt en ze naar de gevangenis moet. Steffy probeert haar gerust te stellen. Liam en Brooke praten over hoe Bill is veranderd.

Vrijdag

Bill verzekert Taylor ervan dat hij zich aan zijn belofte zal houden. Liam en Steffy praten over Taylor. Liam vertrouwt haar niet en wil dat ze bij baby Kelly uit de buurt blijft. Taylor gaat de confrontatie aan met Hope. Ze verwijt haar dezelfde streken uit te halen als haar moeder.

The Bold and the Beautiful wordt van maandag t/m vrijdag uitgezonden om 18:05 uur op RTL 8 en de volgende dag herhaald om 11:35 uur op RTL 4