"Ik kan oprecht zeggen dat ik van haar hou"

Victor Reinier en Angela Schijf maken al dertien seizoenen lang de populaire politieserie Flikken Maastricht en de twee hebben in die tijd een bijzondere band opgebouwd. 

"We hebben een onwaarschijnlijk goede relatie," vertelt Victor Reinier in Veronica Magazine over zijn chemie met tegenspeelster Angela Schijf. De twee maken sinds 2007 Flikken Maastricht, de populairste politieserie van Nederland. De warme vriendschap tussen de twee is volgens Reinier ook onderdeel van het succes. "Als ik ’s ochtends aankom en zij in de make-upstoel zit, voel ik gewoon dat ik blij ben. Dan geef ik haar een ochtendkus op het bolletje, en is mijn dag begonnen. Ik kan oprecht zeggen dat ik van haar hou. Het is heerlijk om elkaar alle ruimte te gunnen en ruzie te durven maken.”

Ruzie

Ja, dat lees je goed. Ondanks de liefde voor elkaar maken ze ook regelmatig ruzie, maar het komt altijd goed. "“Soms zijn er ergernissen, omdat je moe of gestrest bent. We zitten dagenlang op elkaars huid en moeten onder spanning presteren. Ik kan heel dwingend en vervelend zijn, dan wil het gewoon mijn kant op dúwen en dan ben ik een beetje een hork. Ik weet dat dat geen goede eigenschap is. Angela – ja, zélfs Angela – heeft ook haar nukken en dan voel ik me weer in mijn kuif gepikt. Het fijne is dat we na zo’n botsing weer in staat zijn om het goed te maken."

More content below the advertising

Flikken... Amsterdam?!

Voor de opnames van Flikken Maastricht woont Victor Reinier een paar maanden in Maastricht en de Amsterdammer vindt dat niet altijd even makkelijk. “We zijn ooit in Maastricht begonnen. Niemand had van tevoren kunnen bedenken dat het zo’n groot succes zou worden en dat we nu al ons dertiende seizoen zouden draaien. Maar Flikken Maastricht blijft Flikken Maastricht. Al kijk ik weleens met weemoed terug naar Baantjer, toen ik fietsend naar mijn werk kon.”

Groen licht

Hij zou echter nooit Flikken Amsterdam willen maken. “Amsterdam is een verschrikkelijke locatie om te filmen. Alles kost een vermogen en je kunt de straten niet afzetten zonder dat mensen meteen boos en agressief worden." Reinier zou ook nog geen afscheid willen nemen van de politieserie. "Voor nu is Flikken Maastricht voor mij als acteur, schrijver en regisseur nog helemaal niet klaar. Elke keer als de NPO ons groen licht geeft voor een nieuw seizoen, hang ik de vlag uit: we mogen weer een jaar!”

Flikken Maastricht is vanaf 7 december wekelijks te zien om 20:35 uur op NPO 1

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.