"Ik kan oprecht zeggen dat ik van haar hou"

Victor Reinier en Angela Schijf maken al dertien seizoenen lang de populaire politieserie Flikken Maastricht en de twee hebben in die tijd een bijzondere band opgebouwd. 

"We hebben een onwaarschijnlijk goede relatie," vertelt Victor Reinier in Veronica Magazine over zijn chemie met tegenspeelster Angela Schijf. De twee maken sinds 2007 Flikken Maastricht, de populairste politieserie van Nederland. De warme vriendschap tussen de twee is volgens Reinier ook onderdeel van het succes. "Als ik ’s ochtends aankom en zij in de make-upstoel zit, voel ik gewoon dat ik blij ben. Dan geef ik haar een ochtendkus op het bolletje, en is mijn dag begonnen. Ik kan oprecht zeggen dat ik van haar hou. Het is heerlijk om elkaar alle ruimte te gunnen en ruzie te durven maken.”

Ruzie

Ja, dat lees je goed. Ondanks de liefde voor elkaar maken ze ook regelmatig ruzie, maar het komt altijd goed. "“Soms zijn er ergernissen, omdat je moe of gestrest bent. We zitten dagenlang op elkaars huid en moeten onder spanning presteren. Ik kan heel dwingend en vervelend zijn, dan wil het gewoon mijn kant op dúwen en dan ben ik een beetje een hork. Ik weet dat dat geen goede eigenschap is. Angela – ja, zélfs Angela – heeft ook haar nukken en dan voel ik me weer in mijn kuif gepikt. Het fijne is dat we na zo’n botsing weer in staat zijn om het goed te maken."

Flikken... Amsterdam?!

Voor de opnames van Flikken Maastricht woont Victor Reinier een paar maanden in Maastricht en de Amsterdammer vindt dat niet altijd even makkelijk. “We zijn ooit in Maastricht begonnen. Niemand had van tevoren kunnen bedenken dat het zo’n groot succes zou worden en dat we nu al ons dertiende seizoen zouden draaien. Maar Flikken Maastricht blijft Flikken Maastricht. Al kijk ik weleens met weemoed terug naar Baantjer, toen ik fietsend naar mijn werk kon.”

Groen licht

Hij zou echter nooit Flikken Amsterdam willen maken. “Amsterdam is een verschrikkelijke locatie om te filmen. Alles kost een vermogen en je kunt de straten niet afzetten zonder dat mensen meteen boos en agressief worden." Reinier zou ook nog geen afscheid willen nemen van de politieserie. "Voor nu is Flikken Maastricht voor mij als acteur, schrijver en regisseur nog helemaal niet klaar. Elke keer als de NPO ons groen licht geeft voor een nieuw seizoen, hang ik de vlag uit: we mogen weer een jaar!”

Flikken Maastricht is vanaf 7 december wekelijks te zien om 20:35 uur op NPO 1

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.