Source
Foto: Wessel de Groot

Utopia 2 is het vervolg op Utopia en deze reallifesoap werd opeens heel erg echt toen de bewoners bezoek kregen van de politie. Wat was hier aan de hand?

De politie kwam in de nacht van zaterdag op zondag langs voor bewoonster Lotus, die daarna haar spullen pakte en vertrok. De trouwe fans, die de livestream volgen, zagen dit gebeuren en vroegen zich af wat hier aan de hand was. Was ze opgepakt? Is ze soms een crimineel? De verhalen werden zo heftig dat de politie van Huizen zich genoodzaakte voelde om op de roddels te reageren. 

Article continues after the ad

Laster

Lotus heeft dus géén strafbare feiten gepleegd en ze is ook niet aangehouden. Het verspreiden van dat soort verhalen is zelfs strafbaar, omdat het laster is. Maar wat is er dan wel gebeurd? De makers van Utopia hebben een reactie gegeven en in detail uitgelegd waarom Lotus de politie langskwam en Lotus is vertrokken.

De reden

Lotus is smoorverliefd op Mike, die ze leerde kennen via Utopia, maar Mike moest de realityserie verlaten en zij bleef alleen achter. Ze miste hem heel erg en wilde ook weg, maar dacht dat dit verboden was. Mike heeft toen contact opgenomen met de politie, die ging langs op het terrein om te checken of Lotus niet tegen haar wil werd vastgehouden.

Contract

Dat bleek niet het geval te zijn, want alle deelnemers hebben de vrijheid om het programma te verlaten wanneer zij dat willen. Lotus had dit kunnen weten als ze haar contract had gelezen...

Utopia 2 is iedere werkdag te zien om 19:30 uur op SBS6.

More content below the advertising