In het derde seizoen van Lethal Weapon zien we opeens Sean William Scott, uit American Pie, als vervanger van hoofdrolspeler Clayne Crawford. Wat is hier gebeurd? 

In de laatste aflevering van het tweede seizoen werd Martin Riggs neergeschoten. Meestal begint een derde seizoen dan met een heftige scène waarin de hoofdrolspeler op het nippertje wordt gered. Dat is dit keer niet het geval. Riggs is overleden en Roger Murtaugh krijgt een nieuwe partner genaamd Wesley Cole, gespeeld door Sean William Scott uit de American Pie-films. 

Article continues after the ad

Wat is de reden dat Clayne Crawford niet terugkeerde als Martin Riggs? Heeft hij soms een filmrol te pakken? Of gaat hij in een nieuwe serie spelen? Nee, hij bleek een ongelooflijke eikel te zijn en niemand wilde meer met hem werken. Hij kreeg meerdere waarschuwingen, maar de sfeer was zo verziekt dat het besluit werd genomen om hem te ontslaan.

Tijdschrift Variety deed onderzoek naar zijn gedrag en ontdekte dat Crawford heftige woedeaanvallen had en totaal niet op kon schieten met tegenspeler Damon Wayans. Het ging flink mis tijdens een actiescène, geregisseerd door Crawford, waarin Wayans gewond raakte. Dat incident leidde bijna tot een vechtpartij en er werd een beveiligingsbedrijf ingehuurd om de twee uit elkaar te houden.

Met het vertrek van Clayne Crawford en de toevoeging van Sean William Scott zijn niet opeens alle problemen opgelost. Damon Wayans heeft namelijk aangekondigd dat het derde seizoen zijn laatste is. Hij is 58 jaar, heeft diabetes en kan de lange werkdagen niet meer aan. Wayans wil terugkeren naar het theater om weer plezier in het acteren te krijgen. De kans is groot dat het derde seizoen van Lethal Weapon het laatste is.

Vanaf vanavond wordt de actieserie weer wekelijks uitgezonden om 21:25 uur op Veronica.

More content below the advertising