Sinterklaas is weer in het land en brengt niet alleen een bezoek aan alle brave kindertjes, de goedheiligman komt ook langs op de Nederlandse televisie. Wij zetten op een rijtje waar je de Sint kan zien.

Sinterklaas, wie kent hem niet!?

De enige echte Sinterklaas komt langs in deze spelshow voor het hele gezin. Onder leiding van Dieuwertje Blok en Frank Evenblij testen BN'ers hun kennis over de Sint. Eén van de deelnemers is Erik van Muiswinkel en wij hebben een voorgevoel dat hij heel erg veel weet over het Sinterklaasfeest.

Om 20:35 uur op NPO 1

Sint & Paul pakken uit!

Paul de Leeuw ontvangt ieder jaar Sinterklaas in een grote show en dit jaar pakt hij voor de verandering uit met een bonte avond op RTL 4. Aan de formule is weinig veranderd, Paul verrast zijn gasten en deelt de leukste surprises uit. Er komen ook allerlei bekende Nederlanders langs en Paul krijgt bezoek van een hulp-Sinterklaas. 

Om 21:31 uur op RTL 4.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zie ginds komt... (Sinter)Jef! #gtst #Jef #SinterJef #Laura #sinterklaas #welkomterug

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Goede tijden, slechte tijden

Op 5 december staat ook de bekendste soap van Nederland in het teken van Sinterklaas. Dat betekent weer een bezoekje van de enige echte... SinterJef! Hij is dan misschien niet de echte goedheiligman, maar Jef als Sint staat garant voor Goede Tijden. 

Om 20:01 uur op RTL 4.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.