Voor filmmakers is alles na het jaar 2000 de verre toekomst. Deze vier sciencefictionfilms spelen zich af in 2019 en voorspellen weinig goeds voor komend jaar!

Blade Runner

De wereld van Blade Runner is prachtig vormgegeven, maar laten we eerlijk zijn: het is een bende. Veel aardbewoners hebben onze planeet verlaten; de bevolking van Los Angeles woont opeengepakt in verschrikkelijke flatgebouwen en er is een tekort aan alles. Zelfs dieren en planten zijn nep! 

In al deze chaos jaagt Deckard (Harrison Ford) op verschillende ‘replicants’: robots die bijna niet te onderscheiden zijn van echte mensen. Multinationals bepalen alles voor de bevolking; de politie is werkelijk overal en de lucht is te vervuild voor woorden. Maar wat zíet 2019 er cool uit! Mogen we dan in elk geval vliegende auto's?

Article continues after the ad

The Island 

De bewoners van een ondergrondse bunker denken dat de hele wereld onleefbaar is geworden. Eéns in de zoveel tijd mogen een paar gelukkigen de bunker verlaten om een uniek eiland te bezoeken: de enige bewoonbare plek boven de grond. Denken ze: eigenlijk zijn het allemaal klonen, en worden hun organen gebruikt om ‘normale’ mensen te redden.

The Road

Een man (Viggo Mortensen) en zijn zoontje (Kodi Smit-McPhee) proberen te overleven nadat de wereld totaal naar de knoppen ging. Wat er precies is gebeurd wordt niet duidelijk, maar de gevolgen des te meer. Mensen vermoorden elkaar voor een pak hagelslag, kannibalen slachten hun mede-overlevenden af, en níemand vertrouwt elkaar. Gelukkig is er ergens nog wel een klein beetje hoop.

The Running Man

In The Running Man zijn de Verenigde Staten veranderd in een politiestaat, en wordt de bevolking vermaakt met bizarre tv-programma’s. Eén van deze shows is The Running Man, waarin gevangenen uit een doolhof moeten ontsnappen terwijl gewapende gekken op ze jagen. Het programma start in 2017, maar in 2019 doet er een bijzondere kandidaat mee! Ben Richards (Arnold Schwarzenegger) wordt onterecht veroordeeld tot de show, maar hij weet de rollen om te draaien in deze scifi/actiefilm.

More content below the advertising