In december is het tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. De NOS start daar alvast mee door het weer onder de loep te nemen. 

We klagen allemaal wel eens over het weer, maar volgens de NOS hebben we gewoon gelijk! Met het weer van het afgelopen jaar hebben we namelijke voldoende redenen om te zeuren. Denk aan de heftige stormen, de beklemmende hitte, de wateroverlast en het gebrek aan een Elfstedentocht. Wat is hiervan de oorzaak en was het honderd jaar geleden ook al zo erg? 

Presentator Winfried Baijens en weerman Gerrit Hiemstra gaan op zoek naar antwoorden door oude weerberichten te bekijken en te praten met experts over het klimaat. Er wordt niet alleen gekeken naar het verleden, maar ook naar de toekomst. Hoe warm of koud wordt het in 2050 en wat gebeurt er in de laaggelegen gebieden als het water stijgt? 

Wat een weer! wordt live uitgezonden om 20:55 uur op NPO 2.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.