Vanavond staan de acht overgebleven talenten van The Voice Senior in de grote finale. 

Georges, Bob, Annet, Wil, Jimi, Mick & Henk, Noble en Lain zingen nog voor één keer met alles wat zij in zich hebben, waarna iedere coach één van zijn of haar talenten naar huis moet sturen. Net als bij de andere Voice-varianten hebben de kijkers weer de kans om op hun favoriet aan de eindoverwinning te helpen. 

De grande finale trapt af met ‘Het Duel’, een nieuwe ronde waarin de talenten direct achter elkaar hun liedje zingen, waarna de coach samen met zijn twee talenten op hun podium gaat staan. Net als bij een bokswedstrijd (en de battles bij de reguliere Voice) steekt de coach de arm omhoog van de winnaar: hij of zij gaat door naar de laatste vier. Dus iedere kijker die vorige week teleurgesteld op de bank zat omdat er geen knock-outs waren, kan opgelucht ademhalen: ze zijn gewoon een weekje later. 

De laatste vier talenten zingen vervolgens ieder nog één lied, waarna de stembussen opengaan voor het kijkend publiek. Omdat de finale niet live is, wordt de uitslag bekend gemaakt bij RTL Late Night met Twan Huys, waar alle vier de kandidaten met hun coach aanwezig zijn. Een mooi cadeau voor het programma, want Twan kan wel wat extra kijkers gebruiken. Onder een wakend oog van de notaris zullen Wendy van Dijk en Martijn Krabbé vervolgens bekendmaken wie de allereerste winnaar van de The Voice Senior is. 

Article continues after the ad

De finale van The Voice Senior is vanavond om 20.30 uur op RTL 4. Het nieuwe seizoen van The Voice of Holland gaat op 2 november weer van start.

More content below the advertising