Source
Foto: William Rutten

Volgens weekblad Nieuwe Revu is The Voice of Holland helemaal niet zo eerlijk en bepaalt producent John de Mol wie wel en niet doorgaat. Hoe zit dit?

Hoe vaak komt het niet voor dat je naar The Voice of Holland kijkt en denkt "waarom moest mijn favoriet vertrekken en doet deze valse kraai nog mee?". Al langer gaat het gerucht dat de talentenjacht helemaal niet zo eerlijk is en Nieuwe Revu vond dat een goede aanleiding om verder onderzoek te doen. Het weekblad sprak met zestien artiesten, waaronder deelnemers en artiesten die gevraagd werden om mee te doen, om uit te zoeken of The Voice doorgestoken kaart is.

Ik heb gehoord...

De conclusie van het blad? Misschien wel, misschien niet. De artiesten vertellen voornamelijk dingen die ze gehoord hebben. Zo zegt Dewi Pechler: "Ik heb gehoord dat er geld wordt betaald om mee te doen." En Raffaëla Patton meldt: "Ik heb gehoord dat deelnemers werd beloofd dat ze een aantal rondes door zouden gaan als ze zouden meedoen." En Remko Harms vertelt: "Ik heb gehoord dat er vooraf beloftes worden gedaan aan artiesten dat ze sowieso een paar rondes verder zullen komen."

 

Article continues after the ad

 

Snijgebaar

Een artiest die liever anoniem wil blijven, heeft een duidelijker voorbeeld. "Tijdens mijn optreden liep John de Mol naar de stoelen van Nick en Simon, waarbij hij een snijgebaar voor zijn keel maakte, zo van: deze mag niet door." En ook een andere anonieme bron weet zeker dat er gesjoemeld wordt. "Ze suggereerden dat ik zeker in de halve finale zou komen als ik mee zou doen."

Integer

Talpa, de producent van het programma, heeft gereageerd op de uitlatingen en ontkent alles. "The Voice of Holland is een van A tot Z integere muzikale zoektocht naar de beste nieuwe zangstem van Nederland. Alle talenten die in het programma de strijd aangaan, hebben gelijke kansen om winnaar van The Voice te worden."

De editie van Nieuwe Revu waarin dit artikel staat, is nu te koop in de winkel.

More content below the advertising