Aan de vooravond van een nieuw seizoen van Boer zoekt vrouw zetten wij vijf spraakmakende boeren uit tien jaar agrarisch daten op een rijtje. Zoals boer Geert. Maar wie was hij ook alweer? En welke andere boeren jaagden het land finaal over de kling?

Boer Aad
‘Nederland háát boer Aad’. Zo. Het zal maar over je geschreven worden. Maar het kon nog erger. ‘Arrogant’, ‘chagrijnige klootzak’, ‘doorgeroeste oude gierton’. Aad Dobbe, met zijn witte kuif en zijn ietwat eigenwijze en soms directieve uitspraken, koos in het zesde seizoen voor de stugge Jeannet. Ze hield het niet lang vol op de boerderie en stampte binnen een jaar alweer het erf af. In de oude stapel brieven vond Aad na een maand of wat later het kattebelletje van Ingrid, die inmiddels alweer 3,5 jaar bij Aad in Noordwijkerhout, een bollendorp in Zuid-Holland, bivakkeert. 

Boer Geert
Geile Geert werd hij genoemd. Geert was nogal handtastelijk en ook zijn uitspraken waren niet altijd subtiel: ‘Vroeger stonden de puntjes, nu hangen ze.’ Dorpsgenoten uit Mussel schaamden zich. Toch kreeg hij ook bijval van mensen die vonden dat de montage ook haar steentje had bijgedragen aan z’n bedenkelijke imago. Ach, het bekt ook best lekker, geile Geert.

Boer Marcel
Kandidate Sonja was smoorverliefd op aardappelteler Marcel. Maar hij stuurde haar resoluut naar huis. En passant liet hij weten dat hij gehoopt had dat er een kandidaat tussen zou zitten van wie de man was overleden. Zo had hij geen gedonder met een ex-partner. Nu is hij met de Poolse Ksenia. Precies, een weduwe.

Boer Wim
Zaaizaadteler Wim had alles wat zijn hartje begeerde, alleen geen vrouw. Wel een boerderij - Simba Farm - op de mooiste plek ter wereld in Tanzania. De boomlange akkerbouwer, die nooit 'ik' zei maar 'Wim', wilde helemaal niet aan Boer zoekt vrouw meedoen. Maar z’n dochter had het al geregeld. Hij kreeg uiteindelijk verkering met Evelyne. 

Boer Richard
Richard kreeg er flink van langs toen bleek dat hij al vóór de logeerweek had afgesproken met een van de kandidates. En dat is streng verboden. Hij was meteen smoorverliefd op Annemieke; de andere kandidates waren al op voorhand kansloos. ‘Richard, het is geen spelletje!’, brieste Yvon. 

Het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw is vanaf vanavond elke zondag te zien om 20.20 uur op NPO 1.
De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.