Aan de vooravond van een nieuw seizoen van Boer zoekt vrouw zetten wij vijf spraakmakende boeren uit tien jaar agrarisch daten op een rijtje. Zoals boer Geert. Maar wie was hij ook alweer? En welke andere boeren jaagden het land finaal over de kling?

Boer Aad
‘Nederland háát boer Aad’. Zo. Het zal maar over je geschreven worden. Maar het kon nog erger. ‘Arrogant’, ‘chagrijnige klootzak’, ‘doorgeroeste oude gierton’. Aad Dobbe, met zijn witte kuif en zijn ietwat eigenwijze en soms directieve uitspraken, koos in het zesde seizoen voor de stugge Jeannet. Ze hield het niet lang vol op de boerderie en stampte binnen een jaar alweer het erf af. In de oude stapel brieven vond Aad na een maand of wat later het kattebelletje van Ingrid, die inmiddels alweer 3,5 jaar bij Aad in Noordwijkerhout, een bollendorp in Zuid-Holland, bivakkeert. 

Boer Geert
Geile Geert werd hij genoemd. Geert was nogal handtastelijk en ook zijn uitspraken waren niet altijd subtiel: ‘Vroeger stonden de puntjes, nu hangen ze.’ Dorpsgenoten uit Mussel schaamden zich. Toch kreeg hij ook bijval van mensen die vonden dat de montage ook haar steentje had bijgedragen aan z’n bedenkelijke imago. Ach, het bekt ook best lekker, geile Geert.

Boer Marcel
Kandidate Sonja was smoorverliefd op aardappelteler Marcel. Maar hij stuurde haar resoluut naar huis. En passant liet hij weten dat hij gehoopt had dat er een kandidaat tussen zou zitten van wie de man was overleden. Zo had hij geen gedonder met een ex-partner. Nu is hij met de Poolse Ksenia. Precies, een weduwe.

Boer Wim
Zaaizaadteler Wim had alles wat zijn hartje begeerde, alleen geen vrouw. Wel een boerderij - Simba Farm - op de mooiste plek ter wereld in Tanzania. De boomlange akkerbouwer, die nooit 'ik' zei maar 'Wim', wilde helemaal niet aan Boer zoekt vrouw meedoen. Maar z’n dochter had het al geregeld. Hij kreeg uiteindelijk verkering met Evelyne. 

Boer Richard
Richard kreeg er flink van langs toen bleek dat hij al vóór de logeerweek had afgesproken met een van de kandidates. En dat is streng verboden. Hij was meteen smoorverliefd op Annemieke; de andere kandidates waren al op voorhand kansloos. ‘Richard, het is geen spelletje!’, brieste Yvon. 

More content below the advertising
Het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw is vanaf vanavond elke zondag te zien om 20.20 uur op NPO 1.
More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.