Aan de vooravond van een nieuw seizoen van Boer zoekt vrouw zetten wij vijf spraakmakende boeren uit tien jaar agrarisch daten op een rijtje. Zoals boer Geert. Maar wie was hij ook alweer? En welke andere boeren jaagden het land finaal over de kling?

Boer Aad
‘Nederland háát boer Aad’. Zo. Het zal maar over je geschreven worden. Maar het kon nog erger. ‘Arrogant’, ‘chagrijnige klootzak’, ‘doorgeroeste oude gierton’. Aad Dobbe, met zijn witte kuif en zijn ietwat eigenwijze en soms directieve uitspraken, koos in het zesde seizoen voor de stugge Jeannet. Ze hield het niet lang vol op de boerderie en stampte binnen een jaar alweer het erf af. In de oude stapel brieven vond Aad na een maand of wat later het kattebelletje van Ingrid, die inmiddels alweer 3,5 jaar bij Aad in Noordwijkerhout, een bollendorp in Zuid-Holland, bivakkeert. 

Boer Geert
Geile Geert werd hij genoemd. Geert was nogal handtastelijk en ook zijn uitspraken waren niet altijd subtiel: ‘Vroeger stonden de puntjes, nu hangen ze.’ Dorpsgenoten uit Mussel schaamden zich. Toch kreeg hij ook bijval van mensen die vonden dat de montage ook haar steentje had bijgedragen aan z’n bedenkelijke imago. Ach, het bekt ook best lekker, geile Geert.

Boer Marcel
Kandidate Sonja was smoorverliefd op aardappelteler Marcel. Maar hij stuurde haar resoluut naar huis. En passant liet hij weten dat hij gehoopt had dat er een kandidaat tussen zou zitten van wie de man was overleden. Zo had hij geen gedonder met een ex-partner. Nu is hij met de Poolse Ksenia. Precies, een weduwe.

Boer Wim
Zaaizaadteler Wim had alles wat zijn hartje begeerde, alleen geen vrouw. Wel een boerderij - Simba Farm - op de mooiste plek ter wereld in Tanzania. De boomlange akkerbouwer, die nooit 'ik' zei maar 'Wim', wilde helemaal niet aan Boer zoekt vrouw meedoen. Maar z’n dochter had het al geregeld. Hij kreeg uiteindelijk verkering met Evelyne. 

Boer Richard
Richard kreeg er flink van langs toen bleek dat hij al vóór de logeerweek had afgesproken met een van de kandidates. En dat is streng verboden. Hij was meteen smoorverliefd op Annemieke; de andere kandidates waren al op voorhand kansloos. ‘Richard, het is geen spelletje!’, brieste Yvon. 

Article continues after the ad
Het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw is vanaf vanavond elke zondag te zien om 20.20 uur op NPO 1.
More content below the advertising