Source
ANP Foto

Deze week ging John Wick 3: Parabellum in première. Hierin slacht Keanu Reeves in de titelrol opnieuw half New York af. Gelukkig is de charismatische acteur in het echt een stuk vriendelijker!

Gestrand met Keanu

Afgelopen maart pakte Keanu het vliegtuig van San Francisco naar Los Angeles. Het toestel moest echter een noodlanding maken in Bakersfield. Ondanks dat er niemand gewond raakte, was de chaos compleet. Gelukkig bracht de John Wick-ster rust in de tent door de gestrande passagiers te kalmeren en per bus te begeleiden naar Los Angeles. Onderweg vermaakte hij de geschrokken reizigers met anekdotes, selfies en muziek. Op Twitter is een fotoverslag te zien van deze bijzondere road trip!

Article continues after the ad

 

Ontmoeting met Octavia

Dit was trouwens niet de eerste keer dat hij een gestrande reiziger uit de brand hielp. Voordat Octavia Spencer een Oscar won voor haar rol in The Help was zij de zoveelste actrice die het probeerde te maken in Hollywood. Onderweg naar een auditie kreeg zij echter autopech. Niemand stopte om haar te helpen, totdat er een motorrijder passeerde. Het was Keanu Reeves, die niet te beroerd was om te helpen met duwen tot de toen nog onbekende Octavia haar weg weer kon vervolgen.

Down to earth

Een van de bekendste verhalen over Keanu Reeves is dat hij in 1997 een middagje doorbracht met een dakloze. Hij trakteerde de zwerver op een hapje en een drankje en nam uitgebreid te tijd om verhalen uit te wisselen met deze wildvreemde kerel. En waar andere acteurs dit soort ontmoetingen aangrijpen als een persmomentje, is het hier puur toeval dat er een paparazzo passeerde die dit bijzondere moment vastlegde.

 

Keanu’s kerstbonus

Op internet zijn er meer voorbeelden te vinden van de gulheid en behulpzaamheid van de John Wick-acteur. Zo heeft hij tientallen miljoenen dollars op zijn eigen salaris bezuinigd, zodat bijvoorbeeld timmermannen, special effects-teams en stuntmannen meer konden verdienen. Toen hij hoorde dat een decorbouwer en zijn gezin in geldnood zaten, trok hij direct de portemonnee om hem een kerstbonus van 20.000 dollar te geven.

Man met manieren

Ondanks dat Keanu miljoenen verdient, voelt hij zich niet te goed om tijdens de spits gewoon de metro pakken. En alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook zo beleefd om zijn plaats af te staan aan iemand die er overduidelijk net een lange werkdag op heeft zitten. Geen wonder dat iedereen een zwak heeft voor deze bescheiden wereldster!

 

John Wick 3: Parabellum is nu te zien in de bioscopen.

More content below the advertising