Source
ANP Foto

De Oranjeleeuwinnen konden gisteravond op veel steun rekenen vanuit Nederland. De halve finale tegen Zweden werd door meer dan vijf miljoen mensen bekeken!

Het Nederlands vrouwenelftal kwam gisteren niet alleen als overwinnaar uit de bus op het veld. Ook in de kijkcijferlijstjes stonden de Oranjeleeuwinnen ongeslagen aan de top. In totaal zagen niet minder dan 5.015.000 kijkers hoe het vastberaden Zweden na een taaie strijd uiteindelijk op de knieën werd gebracht. Dat gebeurde na een doelpunt van Jackie Groenen in de 99e minuut. Op Twitter deelden de dames een video van het welverdiende overwinningsfeestje!

Article continues after the ad

 

De Oranjefans konden er blijkbaar geen genoeg van krijgen, want het daaropvolgende Studio France gooide ook hogen ogen. Met 2.460.000 kijkers stond deze sportieve talkshow op de tweede plek van de best bekeken programma’s van gisteravond. De verwachtingen zijn dus hooggespannen voor komende zondagmiddag. Dan neemt het Nederlands Elftal het op tegen Amerika in de strijd om de wereldtitel!

More content below the advertising