De Nieuwe Garde gaat over koken maar is niet het zoveelste kookprogramma. In deze serie staan de topkoks van de toekomst centraal en worden ze van dichtbij gevolgd. 

Om een Michelinster te krijgen, moet je restaurant bij de absolute top horen. De beste chef-koks van Nederland werken zich in het zweet voor deze prestigieuze onderscheiding en zetten daarbij veel op het spel. De documentaireserie De Nieuwe Garde volgt acht talentvolle topkoks, die soms een jaar bezig zijn om de ideale smaaksensatie te vinden en bijna geen privéleven meer hebben omdat ze alles opzij zetten om een zelfbedacht gerecht te perfectioneren. 

Enkele toppers die in de documentaireserie voorbij komen zijn Arturo Dalhuisen van restaurant The White Room, Bobby Rust van Noble Kitchen, Roy Eijkelkamp van De Bokkedoorns en het echtpaar Marleen en Jeroen Brouwer van De Loohoeve.

De Nieuwe Garde werd eerder uitgezonden door de KRO-NCRV maar dit tweede seizoen is vanaf 23 november exclusief te zien op Videoland

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.