Source
Foto: Mike van den Toorn

De Soundmixshow heeft mening muziekcarrière gelanceerd. Veronica Magazine bracht Henny Huisman en zijn meest succesvolle pupillen weer samen.

Van 1895 tot 2002 was De Soundmixshow een waar kijkcijferkanon. Verschillende artiesten begonnen hun carrière bij deze populaire muziekshow. Veronica Magazine bracht presentator Henny Huisman samen met de deelnemers die 'oom Henny' nog steeds dankbaar zijn.

Marco Borsato

"Naar De Soundmixshow keken zo sensationeel veel mensen, dat kun je je nu niet meer voorstellen. Ik was ontzettend zenuwachtig. In de stijl van Billy Vera kreeg ik een stoppelbaard gemaakt van Pritt-stift en plakharen. Een knuffel van Henny leverde hem een hele veeg van dat spul op zijn pak op. Zoals met alles in mijn leven, had ik een plan A, B en C gemaakt. Plan B, als kok terug de keuken in, heb ik gelukkig nooit in werking hoeven stellen."

Gerard Joling

"Ik had al verschillende platen opgenomen, maar het mislukte steeds. Doe mee aan de Soundmix, zei Henny en hij nam me onder zijn hoede. Zes miljoen kijkers, dat sneed hout. (...) Het heeft me geen windeieren gelegd en dat allemaal dankzij dat eerste optreden vijfendertig jaar geleden bij Henny. Ik ben hem stikdankbaar, dat weet hij ook. Elke vakantie stuur ik hem een kaartje met een getekend zonnetje en de temperatuur erin, met veel liefs voor Henny, van Geer."

Article continues after the ad

Tino Martin

"Toen ik zeven was en mijn strot opendeed, was duidelijk dat mijn stem op die van René Froger leek en niet op die van, bijvoorbeeld, Gerard Joling. De klanken, zangtechnieken en -trucjes had ik als kind al in me en tien jaar later bleek De Soundmixshow het perfecte format ervoor. Maar ik klapte dicht en begon te shaken zodra ik naast Henny stond. Hij was charismatisch en stelde me gerust. Die beelden uit 2002 komen zo vaak bovendrijven dat -al zou ik het willen, haha- ik ze nooit kan vergeten."

Het complete artikel staat in Veronica Magazine nummer 46. Het blad ligt vanaf vandaag in de winkel. 

More content below the advertising